Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικό περιβάλλον, οικονομική ελευθερία και ανάπτυξη στη ΠΓΔΜ

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2019 (EL)

Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικό περιβάλλον, οικονομική ελευθερία και ανάπτυξη στη ΠΓΔΜ

Παπαδόπουλος, Βαλσάμης

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια
Παπαπανάγος, Χάρρυ

Η οικονομία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) είναι μια νεαρή και μικρή οικονομία, η οποία προσπαθεί μέσα στα 27 χρόνια κρατικής ανεξάρτητης ύπαρξης της χώρας να ανταπεξέλθει τις προκλήσεις και να μπορέσει να βοηθήσει τη χώρα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αλλά και να αντιμετωπίσει τις πιέσεις και προκλήσεις του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Η ανάπτυξη της οικονομίας είτε μέσα από τη γλώσσα των αριθμών είτε μέσα από τις ποιοτικές επιπτώσεις που έχει στον πληθυσμό της χώρας βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο των συζητήσεων για τη μελλοντική πορεία. Η εργασία αυτή εστιάζεται στην επίδραση που έχει η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και η οικονομική ελευθερία αυτής στην ανάπτυξη της οικονομίας της πΓΔΜ.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Οικονομία
ΠΔΓΜ


Ελληνική γλώσσα

2018
2019-01-25T11:11:30Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.