Μεταπτυχιακή εργασία - Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Γεωπονίας, 2023(α/α 14113)
(EL)
Χασιώτης, Ι., 2023. Η μελέτη της επίδρασης της διατροφικής διαχείρισης των χοίρων στη μετάδοση του ιού της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων. Μεταπτυχιακή Διατριβή, Ειδίκευση «Συστήματα Ακριβείας στη Ζωική Παραγωγή» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Καινοτόμα Συστήματα Αειφόρου Αγροτικής Παραγωγής», Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Θεσσαλονίκη, σελ. 1–101.
Τα συστατικά της διατροφής των χοίρων μπορούν να αποτελέσουν μέσο διασποράς του ιού της Αφρικανικής Πανώλης, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό έξαρση κρουσμάτων σε περιοχές που ήταν αρνητικές στον ιό και βρισκόταν αρκετά μακριά από ήδη δηλωμένα κρούσματα. Για το λόγο αυτό η διατροφή των χοίρων αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο μελέτης της εξάπλωσης του ιού, σε μία οικονομία που η διακίνηση των ζωοτροφών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της χοιροτροφίας και γενικά της αγροτικής παραγωγής.
(EL)
Chasiotis, I., 2023. Study of the effect of nutritional management of pigs in the transmission of African Swine Fever virus. Master of Science thesis, Specialization “Precision Livestock Systems” of the Postgraduate Studies Program “Master in Innovative Systems of Sustainable Agricultural Production”, Department of Agriculture, School of Geotechnical Sciences, International Hellenic University. Thessaloniki, Greece, pp. 1–101.
The food ingredients of the pigs can be a means of dispersing the African Swine virus, thus creating an outbreak of cases in areas that were negative to the virus and were sufficiently far from already reported cases. For this reason, pig nutrition is an important element in the study of the spread of the virus in an economy where the movement of feed is an integral part of pig farming and generally of agricultural production.
(EN)