Αυθεντικότητα γεωγραφικής προέλευσης αλιευμάτων (καλαμάρια) με βάση τους οργανοληπτικούς χαρακτήρες

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Αυθεντικότητα γεωγραφικής προέλευσης αλιευμάτων (καλαμάρια) με βάση τους οργανοληπτικούς χαρακτήρες (EL)

Κλωθάκης, Ιωάννης (EL)

Αθανασιάδης, Ηλίας (EL)

Άλλο (EL)
other (EL)
Thesis (EL)
Other (EN)

2024-10-07T19:27:16Z
2018-02-27T14:39:03Z
2010-09-07T09:22:21Z (EL)


Ως αξιολόγηση της ποιότητας των αλιευμάτων με τις αισθήσεις ορίζεται η επιστημονική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την πρόκληση, μέτρηση, ανάλυση και ερμηνεία αντιδράσεων έναντι κάποιων χαρακτηριστικών ενός αλιεύματος, όπως αυτά γίνονται αντιληπτά μέσω των αισθήσεων της όρασης, της όσφρησης, της γεύσης, της αφής και της ακοής. Για τον ποιοτικό έλεγχο των αλιευμάτων στην πράξη χρησιμοποιείται εκτός των άλλων και οι αισθήσεις του ανθρώπου. Η εμφάνιση, η οσμή και η γεύση επηρεάζουν την εκλογή του προϊόντος πολύ περισσότερο από ότι η σύνθεση και η θρεπτική αξία. Ένα ιχθυοσκέυασμα μπορεί να έχει μεγάλη θρεπτική αξία να μην έχει όμως καλή συσκευασία και να μην είναι ακριβό. Αν όμως η οσμή και γεύση του δεν είναι ευχάριστές στον καταναλωτή είναι βέβαιο ότι το ιχθυοσκέυασμα αυτό δεν πρόκειται να πουληθεί στην αγορά. Προϋποθέσεις για την εξέταση των αλιευμάτων (καλαμαριών) είναι το προσωπικό που χρησιμοποιήθηκε. Το προσωπικό αποτελούντα από 20 φοιτητές (δοκιμαστές) και βοηθήσαν στην μελέτη καλαμαριών από διάφορες περιοχές της γης με βάση τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους. (EL)
Πτυχιακή εργασία -- Παράρτημα Μουδανιών -- Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, 2007 -- αα 322 (EL)

Squids (EL)
Squid fisheries (EL)
Αλιεία καλαμαριών (EL)
Καλαμάρια (EL)

Squids (EL)
Squid fisheries (EL)
Αλιεία καλαμαριών (EL)
Καλαμάρια (EL)

Greek





*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)