Η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (EL)

Τίγκου, Μαγδαληνή (EL)

Σαμαθρακής, Βαγής (EL)

masterThesis
Μεταπτυχιακή εργασία (EL)
Master thesis (EN)

2024-10-07T19:43:53Z
2017-12-21
2020-11-15T14:21:17Z


Μεταπτυχιακή εργασία--Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας--Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής,2017--9347 (EL)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τις συνέπειές της στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της χώρας. Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η ιστορική αναδρομή της έναρξης της οικονομικής κρίσης, η εξάπλωσή της σε όλο τον πλανήτη, και ειδικά στην Ελλάδα, και οι συνέπειές της στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καταβλήθηκε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί μία όσο το δυνατόν πλήρη καταγραφή της πορείας της κρίσης, από τη γεννήσει της το έως σήμερα, καθώς και στη μετάβασή της στην ελληνική οικονομία. Η διεύρυνση των αγορών σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο, η όξυνση των ανταγωνιστικών συνθηκών, ο μικρός (σχετικά) κύκλος ζωής των προϊόντων, οι αυξημένες και περισσότερο διαφοροποιημένες απαιτήσεις των πελατών, οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις και η συνεχής τεχνολογική ανάπτυξη αποτελούν δείγματα επιδρώντων παραγόντων στην οικονομία, η παρακολούθηση και στάθμιση των οποίων είναι απαραίτητη για τη στρατηγική ανάπτυξη μιας επιχείρησης, που θα αποφέρει τους μέγιστους πόρους στους επενδυτές της. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να μελετηθεί ο βαθμός επίδρασης της οικονομικής κρίσης στην επίδοση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πιο αναλυτικά, επιχειρεί να δώσει μια εικόνα του τρόπου με τον οποίο επηρέασε η οικονομική κρίση τις επιχειρήσεις, αλλά και του τρόπου με τον οποίο αυτές αντέδρασαν, προκειμένου να επιβιώσουν. Γίνεται μία ανασκόπηση σε αυτά που συνέβησαν στην παγκόσμια οικονομία, πως αυτά «εισήλθαν» στην ελληνική, αλλά και πως αντιδρούν οι ελληνικές Μ.Μ.Ε. σε αυτά τα νέα δεδομένα. Τέλος, συγγράφοντας την παρούσα εργασία, πραγματοποιήθηκε η προσπάθεια εμπλουτισμού με όσο το δυνατόν νεότερα στοιχεία από το χώρο της Οικονομίας, προκειμένου η έρευνα, αλλά και τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξω από την έρευνα, στο τελευταίο κεφάλαιο, να είναι όσο γίνεται πιο αξιόπιστα και ακριβή. Η εργασία περιλαμβάνει εννέα κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο δεύτερο κεφάλαιο εξετάζονται την οικονομική κρίση. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στα αίτια της διεθνής κρίσης. Το τέταρτο κεφάλαιο εξετάζει την μετάδοση της κρίσης στην Ευρώπη. Στο πέμπτο κεφάλαιο μελετάται η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Στο έκτο κεφάλαιο εξετάζεται η χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Στο έβδομο κεφάλαιο δίνονται εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την κρίση. Στο όγδοο κεφάλαιο πραγματοποιείται η δειγματοληπτική έρευνα. Στο ένατο κεφάλαιο πραγματοποιείται ο επίλογος της εργασίας με την αξιολόγηση και τα συμπεράσματα. (EL)


ελληνική οικονομία (EL)
οικονομική κρίση (EL)
επιπτώσεις (EL)
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (EL)

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας/ Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής (EL)

Default License




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.