Απομόνωση και χαρακτηρισμός υδροκολλοειδών από παραπροϊόντα επεξεργασίας πιπεριάς

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Απομόνωση και χαρακτηρισμός υδροκολλοειδών από παραπροϊόντα επεξεργασίας πιπεριάς (EL)

Καψάλης, Βασίλειος (EL)
Ξευγένης, Πέτρος (EL)

Ριτζούλης, Χρήστος (EL)

bachelorThesis
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία (EL)
Bachelor thesis (EN)

2019-11-21T12:14:07Z
2024-10-07T21:27:12Z
2018-02-14


Στην παρούσα εργασία υπολείμματα επεξεργασίας πιπεριάς υποβλήθηκαν σε σειρά εκχυλίσεων, με σκοπό την απομόνωση και το χαρακτηρισμό (α) ελαιοσωμάτων και (β) γαλακτωματοποιητών από τα εν λόγω υλικά. Περιγράφονται δύο διακριτά πειράματα, στο πρώτο εκ των οποίων απομονώθηκαν λιποσωμάτια και σε δεύτερο χρόνο υδροκολλοειδή· στο δεύτερο πείραμα το εκχύλισμα υπέστη διαπίδυση και ο χαρακτηρισμός των γαλακτωματοποίητων έγινε με την εφαρμογή δύο διαφορετικών pH 7.0 & 4.0 (για συσχέτιση όξινων και βασικών τροφίμων). Τα εκχυλισμένα υλικά χαρακτηρίσθηκαν ως προς την κατανομή των πληθυσμών, το ηλεκτρικό φορτίο, τη γαλακτματοποιητική τους ικανότητα και τη σταθερότητα των παραγομένων γαλακτωμάτων. Τα υπολείμματα επεξεργασίας πιπεριάς, ένα μείζον απόβλητο της βιομηχανίας τροφίμων, μπορεί να προταθεί ως δυνητική πηγή λιποσωματιδίων και γαλακτωματοποιητών σε τοπική κλίμακα. (EL)
Στην παρούσα εργασία υπολείμματα επεξεργασίας πιπεριάς υποβλήθηκαν σε σειρά εκχυλίσεων, με σκοπό την απομόνωση και το χαρακτηρισμό (α) ελαιοσωμάτων και (β) γαλακτωματοποιητών από τα εν λόγω υλικά. (EL)


Υδροκολλοειδή (EL)
Επεξεργασία πιπεριάς (EL)
Παραπροϊόντα (EL)

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (EL)

Default License




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.