Εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων εμπορίας καφέ στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης   

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων εμπορίας καφέ στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων

Καρυώτης, Βάΐος

Plessas, Stavros
Μπεζιρτζόγλου, Ευγενία
Bezirtzoglou, Evgenia
Alexopoulos, Athanasios
Αλεξόπουλος, Αθανάσιος
Πλέσσας, Σταύρος

masterThesis

2019-11-27
2021-06-10T08:46:19Z


In today's age characterized by fast pace and standardization of production, food safety and hygiene are an important prerequisite for modern life. It is therefore understood that there is a need for mass caterers, and in particular the assembly areas, to provide healthy and safe food, in order to avoid any risk of diseases originating from them. The reality is that advances in science and pharmacy have identified and limited several food-related diseases. However, the factor of handling a food which is directly related to the human factor, and more particularly to those working in the field, will remain very important. As a consequence, it is understood that education will remain the most critical part in combating foodborne infections
Στη σημερινή εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από τους γρήγορους ρυθμούς και την τυποποίηση της παραγωγής η ασφάλεια και η υγιεινή των τροφίμων αποτελεί σημαντική προϋπόθεση στην ζωή του σύγχρονου ατόμου. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι υπάρχει ανάγκη οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, και ειδικότερα οι χώροι συνάθροισης του ατόμου να προσφέρουν υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος νοσημάτων προερχόμενων από αυτά. Η πραγματικότητα είναι ότι η πρόοδος της επιστήμης και της φαρμακευτικής έχουν εντοπίσει και περιορίσει αρκετές ασθένειες που έχουν σχέση με τα τρόφιμα. Ωστόσο πολύ σημαντικός θα παραμένει ο παράγοντας του χειρισμού ενός τροφίμου, το οποίο έχει άμεση σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα, και πιο συγκεκριμένα με τους εργαζόμενους σε αυτόν τον τομέα. Ως επακόλουθο γίνεται κατανοητό ότι η εκπαίδευση θα παραμένει το πιο κρίσιμο κομμάτι στην καταπολέμηση των μολύνσεων από τα τρόφιμα
Βιβλιογραφία: σ. 105-110
116 σ.


Ασφάλεια
Τρόφιμα
Εκπαίδευση προσωπικού
Υγιεινή
Employees
Safety
Staff training
Hygiene
Food

Ελληνική γλώσσα

Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης
duth


http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
free




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.