Πειραματική οξεία παγκρεατίτιδα με τη μέθοδο της κλειστής δωδεκαδακτυλικής έλικας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1987 (EL)

Πειραματική οξεία παγκρεατίτιδα με τη μέθοδο της κλειστής δωδεκαδακτυλικής έλικας (EL)

Κάτσιου, Χρήστου Σ. (EL)

Κασιούμης, Διαμάντης (EL)
Κάτσιου, Χρήστου Σ. (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)
-

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΞΕΙΑΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑΣ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΟΞΕΙΑΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΙΚΗΣ ΕΛΙΚΑΣ. ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ ΚΑΙ Η ΙΣΧΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Ο ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟΣ ΙΚΤΕΡΟΣ. ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΙΚΗ ΕΛΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΕ 24 ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΚΥΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ 4 ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ 6,ΜΕ ΑΠΟΛΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΟΥ ΠΑΝΩ (ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ) ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΙΚΟ ΦΥΜΑ. ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ι (ΟΜΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ) ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΩΣ Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΛΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΦΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ: ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΙΙ ΓΑΣΤΡΟ-ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑΠΥΛΩΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΣΡΟΝΗΣΤΙΔΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΜΑΚΡΑ ΠΡΟΣΙΟΥΣΑ ΕΛΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΙΙΙ ΔΙΑΤΟΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟΛΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΟΛΗΔΟΧΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΧΟΛΟΚΥΣΤΟΝΗΣΤΙΔΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΜΩΣΗ ΚΑΤΑ ROUX-EN-Y ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ IV ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ. ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ι, ΔΥΟ ΤΗΣ ΙΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΣ ΙΙΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΗΣ ΙV ΑΝΑΠΤΥΞΑΝ ΟΞΕΙΑ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΥΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ (ΥΠΕΡΑΜΥΛΑΣΑΙΜΙΑ,ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑΣ 'Η ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ). ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ: Α. Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΙΚΗΣ ΕΛΙΚΑΣ ΔΕ ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ, ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΞΕΙΑΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑΣ. Β. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΙΚΗ ΕΛΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΞΕΙΑΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑΣ, ΕΝΩ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΟ 'Η Η ΔΙΟΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ. Γ. Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΣΑΝ ΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΟΞΕΙΑΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑΣ. (EL)

doctoralThesis

Γαστρικό υγρό (EL)


Ελληνική γλώσσα

1987


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.