Η επίδραση της παραοικονομίας στο επίπεδο απασχόλησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2019 (EL)

Η επίδραση της παραοικονομίας στο επίπεδο απασχόλησης (EL)

Νάκος, Ιωάννης (EL)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (EL)
Νάκος, Ιωάννης (EL)
Χλέτσος, Μιχαήλ (EL)

Η παρούσα διπλωματική εργασία επικεντρώνεται στο εκτεταμένο και σύνθετο φαινόμενο της ανεπίσημης οικονομίας του οποίου οι διαστάσεις εμφανίζονται ανησυχητικές και αποτελεί ένα μείζον θέμα ανάλυσης σε βάθος. Ο κύριος λόγος εκπόνησης αυτής της εργασίας είναι να γίνει καλύτερα αντιληπτό πως ο ρόλος της παραοικονομίας σηματοδοτεί μια σειρά μεταβολών σε πολλούς μακροοικονομικούς δείκτες και όχι μόνο, γεγονός το οποίο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και άμεση αντιμετώπιση. Διερευνούμε εμπειρικά τη σχέση του άτυπου τομέα με το επίπεδο απασχόλησης και χρησιμοποιούμε τη μέθοδο των βοηθητικών μεταβλητών για την καταπολέμηση πιθανής ενδογένειας. Τα εμπειρικά αποτελέσματα εμφανίζουν μια σταθερά αρνητική σχέση συμβαδίζοντας με τη διεθνή βιβλιογραφία. Στο τέλος του κειμένου παρουσιάζονται τρόποι και πολιτικές για μελλοντική εφαρμογή, με στόχο την καταπολέμηση ή τον περιορισμό της παραοικονομίας. (EL)

masterThesis

Παραοικονομία (EL)


Ελληνική γλώσσα

2019


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.