Εναπόθεση και χαρακτηρισμός λεπτών υμενίων Co/W

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2020 (EL)

Εναπόθεση και χαρακτηρισμός λεπτών υμενίων Co/W (EL)
Deposition and characterization of thin films Co / W (EN)

Νιάπος, Ελευθέριος (EL)

Νιάπος, Ελευθέριος (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πολυτεχνική Σχολή. Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (EL)
Παναγιωτόπουλος, Ιωάννης (EL)

Στα πλαίσια αυτής της εργασίας μελετήθηκε η σχέση της δομής των λεπτών υμενίων Co/W με τη μαγνήτιση που αυτά εμφανίζουν. Διερευνήθηκε αν διατηρείται η πολυστρωματική τους δομή, το είδος της εξάρτησής τους των μαγνητικών τους ιδιοτήτων από τα πάχη των στρωμάτων και η σύνδεση της επιφανειακής τραχύτητας, όπως επίσης και του επιφανειακού μαγνητικά νεκρού στρώματος με το ρυθμό απόθεσης. Ένα μέρος της μελέτης έγινε στο Εργαστήριο Μαγνητικών Υλικών του Τμήματος Επιστήμης Υλικών, ένα μέρος στο Εργαστήριο XRR του Τμήματος Επιστήμης Υλικών και ένα μέρος στο Α΄ Εργαστήριο Φυσικής του Τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Στο Εργαστήριο Μαγνητικών Υλικών πραγματοποιήθηκε η εναπόθεση των λεπτών υμενίων Co/W και στο Εργαστήριο XRR έγινε η ανάλυση της επιφάνειάς τους. Στο Α΄ Εργαστήριο Φυσικής έγινε ο μαγνητικός χαρακτηρισμός των παραχθέντων μαγνητικών υμενίων. (EL)

masterThesis

Λεπτά υμένια (EL)


Ελληνική γλώσσα

2020


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πολυτεχνική Σχολή. Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.