Στρατηγική αλληλεπίδραση χωρών στην φορολογία κεφαλαίου και την φορολογία ρύπανσης με διασυνοριακές εξωτερικότητες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2020 (EL)

Στρατηγική αλληλεπίδραση χωρών στην φορολογία κεφαλαίου και την φορολογία ρύπανσης με διασυνοριακές εξωτερικότητες (EL)

Γκάτζιος, Κωνσταντίνος (EL)

Τσακίρης, Νικόλαος (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (EL)
Γκάτζιος, Κωνσταντίνος (EL)

Στην παρούσα εργασία εξετάζουμε τις επιπτώσεις της απελευθέρωσης της κινητικότητας του κεφαλαίου μεταξύ χωρών όσον αφορά την ευημερία τους και το περιβάλλον, όταν έχουμε διασυνοριακή ρύπανση. Αναλύουμε τις πολιτικές που ακολουθούν οι χώρες στην περίπτωση όπου είναι μη συμμετρικές και δεν συνεργάζονται, όταν είναι μη συμμετρικές και συνεργάζονται και στην περίπτωση που οι χώρες είναι συμμετρικές, έχοντας διαθέσιμο ένα μέσο πολιτικής, τη φορολογία ρύπανσης. Προσθέτοντας στη συνέχεια ένα δεύτερο μέσο πολιτικής, τη φορολογία κεφαλαίου, επικεντρωνόμαστε σε δυο περιπτώσεις φορολόγησης του κεφαλαίου στα πλαίσια μιας μικρής ανοιχτής οικονομίας. Αναλύουμε το σύστημα φοροαπαλλαγής κεφαλαίου (tax exemption system) και το φορολογικό πιστωτικό σύστημα κεφαλαίου (tax credit system), συμπεραίνοντας ότι το σύστημα φοροαπαλλαγής είναι καλύτερο σε ορούς ρύπανσης από το φορολογικό πιστωτικό σύστημα. (EL)

masterThesis

Φορολογία (EL)


Ελληνική γλώσσα

2020


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.