Σύνθετες κακώσεις άκρας χειρός

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Repository of UOI Olympias
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
sharePhD thesis (EN)

1999 (EN)
Σύνθετες κακώσεις άκρας χειρός (EL)

Σιαμισίης, Γεώργιος Α. (EL)

Σουκάκος, Παναγιώτης (EL)
Σιαμισίης, Γεώργιος Α. (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής Τομέας Χειρουργικός. Κλινική Ορθοπαιδική Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
-

Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ, ΣΕ 1174 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1992 ΕΩΣ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1997. ΤΟ 78,7% ΗΤΑΝ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 21,3% ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΑΠΛΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟ 50,4% ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΟ 49,6%. Η ΗΛΙΚΙΑ ΚΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΕΩΣ 88 ΕΤΗ (Μ.Ο. 34,8 ΕΤΗ). ΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΗΚΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΑΛΑΜΙΑΙΕΣ, ΡΑΧΙΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ: Η ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ, Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΩΝ, Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΜΕ "MICRO" ΥΛΙΚΑΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ. ΚΑΤΑΤΗΝ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΡΑΧΙΑΙΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Α ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Β ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. Η ΥΠΟΟΜΑΔΑ Α1 ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΕ 76 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΛΗ ΚΑΚΩΣΗ ΣΕ 91 ΔΑΚΤΥΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΟΜΑΔΑ Α2 ΣΕ 82 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΚΩΣΗ ΣΕ 98 ΔΑΚΤΥΛΑ. Η ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β1 ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΕ 23 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΛΗ ΚΑΚΩΣΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β2 ΣΕ 21 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΚΩΣΗ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΠΛΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΙΜΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ BUCK-GRAMCKO. ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ 38 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ 45 ΔΙΑΤΟΜΕΣ ΚΑΜΠΤΗΡΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΙΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΡΩΙΜΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΥΠΟΥ KLEINERT.(ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ)

doctoralThesis

Ακρωτηριαστικά τραύματα άκρας χειρός (EL)


Greek

1999


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής Τομέας Χειρουργικός. Κλινική Ορθοπαιδική Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (EL)*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)