Σύνθετες κακώσεις άκρας χειρός

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1999 (EL)

Σύνθετες κακώσεις άκρας χειρός (EL)

Σιαμισίης, Γεώργιος Α. (EL)

Σουκάκος, Παναγιώτης (EL)
Σιαμισίης, Γεώργιος Α. (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής Τομέας Χειρουργικός. Κλινική Ορθοπαιδική Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
-

Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ, ΣΕ 1174 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1992 ΕΩΣ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1997. ΤΟ 78,7% ΗΤΑΝ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 21,3% ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΑΠΛΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟ 50,4% ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΟ 49,6%. Η ΗΛΙΚΙΑ ΚΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΕΩΣ 88 ΕΤΗ (Μ.Ο. 34,8 ΕΤΗ). ΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΗΚΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΑΛΑΜΙΑΙΕΣ, ΡΑΧΙΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ: Η ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ, Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΩΝ, Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΜΕ "MICRO" ΥΛΙΚΑΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ. ΚΑΤΑΤΗΝ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΡΑΧΙΑΙΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Α ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Β ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. Η ΥΠΟΟΜΑΔΑ Α1 ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΕ 76 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΛΗ ΚΑΚΩΣΗ ΣΕ 91 ΔΑΚΤΥΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΟΜΑΔΑ Α2 ΣΕ 82 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΚΩΣΗ ΣΕ 98 ΔΑΚΤΥΛΑ. Η ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β1 ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΕ 23 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΛΗ ΚΑΚΩΣΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β2 ΣΕ 21 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΚΩΣΗ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΠΛΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΙΜΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ BUCK-GRAMCKO. ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ 38 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ 45 ΔΙΑΤΟΜΕΣ ΚΑΜΠΤΗΡΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΙΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΡΩΙΜΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΥΠΟΥ KLEINERT.(ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ)

doctoralThesis

Ακρωτηριαστικά τραύματα άκρας χειρός (EL)


Ελληνική γλώσσα

1999


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής Τομέας Χειρουργικός. Κλινική Ορθοπαιδική Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.