Μελέτη του ενδοθηλίου του κερατοειδούς στον άνθρωπο, in vivo, με τον φακό επαφής του Eisner

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜελέτη του ενδοθηλίου του κερατοειδούς στον άνθρωπο, in vivo, με τον φακό επαφής του Eisner

Πρέβεζας, Δημήτριος Χρ. (EL)

Ψύλλας, Κωνσταντίνος (EL)
Πρέβεζας, Δημήτριος Χρ. (EL)
-
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής

ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΘΗΛΙΟΥ. ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΘΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣΚΑΤΟΠΤΡΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΦΑΚΟ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ EISNER ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΠΤΡΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΕΝΔΟΘΗΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ. ΕΞΕΤΑΣΘΗΚΑΝ 390 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΕΞΕΤΑΣΘΗΚΑΝ 200 ΑΤΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 20-93 ΕΤΩΝ. ΔΙΕΠΙΣΤΩΘΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΔΟΘΗΛΙΑΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟΤΟΜΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ 50 ΚΑΙ 60 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΜΟΡΦΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ ΕΞΕΤΑΣΘΗΚΑΝ 190 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗΣ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΟΤΙΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΑΦ (ΑΠΛΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΦΑΚΟΥ) Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΔΟΘΗΛΙΑΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝΗΤΑΝ 28,11% ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ. ΕΠΘ [ΜΕ ΕΝΔΟΦΑΚΟ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ] ΗΤΑΝ 22,80%. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΠΛΕΙΟΜΟΡΦΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΧΕΙΡΟΥΡΓΗΤΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΦΑΚΟΣ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ EISNER ΜΑΣ ΔΙΔΕΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΟΘΗΛΙΟ.

doctoralThesis

Απλή αφαίρεση καταρρακτικού φακού (EL)


Ελληνική γλώσσα

1990


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.