Συχνότητα αντισωμάτων έναντι του ιού της ηπατίτιδας C (HCV) σε ασθενείς υποβαλόμενους σε χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση (Χ.Π.Α.)

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Repository of UOI Olympias
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
sharePhD thesis (EN)

1995 (EN)
Συχνότητα αντισωμάτων έναντι του ιού της ηπατίτιδας C (HCV) σε ασθενείς υποβαλόμενους σε χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση (Χ.Π.Α.) (EL)

Καλιούλη - Αντωνοπούλου, Χριστιάνα (EL)

Αντωνιάδης, Νικόλαος (EL)
Καλιούλη - Αντωνοπούλου, Χριστιάνα (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
Λώλης, Δημήτριος
-

ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΝΤΙ-HCV ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΡΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΟ ΣΕ Χ.Π.Α. ΠΡΟΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΟΣ C. ΕΠΙΣΗΣ, Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΟ, ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗ ΚΑΘ' ΕΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ 365 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΡΩΝ ΑΠΟ 161 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ". ΑΠΟ ΤΟΥΣ 161 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, 34ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΕΠΙ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΟΡΟΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΝΤΙ-HCV ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ELISA ΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΕΑΣ. ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ WESTERN BLOT. ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΟΣ C ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ 44 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 161 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΥΠΟ ΧΠΑ (27.33%). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕ ΧΠΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΟΣ C Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙ- HCV ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ Χ.Π.Α. (ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ)

doctoralThesis

Χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση (EL)


Greek

1995


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)