Μελέτη της γονιδιακής έκφρασης της προθυμοσίνης α και της παραθυμοσίνης σε κυτταρικούς πληθυσμούς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1995 (EL)

Μελέτη της γονιδιακής έκφρασης της προθυμοσίνης α και της παραθυμοσίνης σε κυτταρικούς πληθυσμούς (EL)

Βαρέλη, Κατερίνα (EL)

Σέκερης, Κωνσταντίνος (EL)
Βαρέλη, Κατερίνα (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
Φράγκου-Λαζαρίδου, Μαρία
Σταύρου

Η ΠΡΟΘΥΜΟΣΙΝΗ Α ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΘΥΜΟΣΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΜΙΚΡΕΣ, ΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ 40%. ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΘΥΜΟΣΙΝΗΣ Α ΣΤΟΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ, ΜΕΛΕΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΕΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ MRNA ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ G1 - S ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΤΗΝ S/G2 - M ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ. Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΙΝΩΝ Α ΚΑΙ Β ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΘΥΜΟΣΙΝΗΣ Α ΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ E2F. ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΥΜΟΣΙΝΗΣ Α ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΓΚΟΓΟΝΙΔΟΥ C - MYC ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ, ΣΕ ΙΙΚΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΙΚΟΥ ΣΟΚ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΥΜΟΣΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΟΥΝΤΑΙ.

doctoralThesis

Κυτταρικός κύκλος (EL)


Ελληνική γλώσσα

1995


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.