Προσδιορισμός αντισωμάτων έναντι και των δύο τύπων του ιού του απλού έρπητα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΠροσδιορισμός αντισωμάτων έναντι και των δύο τύπων του ιού του απλού έρπητα (EL)

Λαμπροπούλου, Βασιλική (EL)

Λαμπροπούλου, Βασιλική (EL)
Αντωνιάδης, Γρηγόριος (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
Χατζής, Ιωάννης
-

ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΥΠΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΡΠΗΤΑ (HSV). HSV-1 ΚΑΙ HSV-2 ΚΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΣ ΧΩΡΙΣΤΑ. Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ 1.400 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΡΩΝ ΑΝΕΛΕΙΛΕΚΤΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΙΣΑΡΙΘΜΗ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 0-60 ΕΤΩΝ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΝΟΣΟΕΝΖΥΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ (ELISA). ΒΡΕΘΗΚΕΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ HSV-1 ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 70,86%. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΜΕ HSV-1 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ HSV-2 ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ (Ρ<0.01) ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (3,86%) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ (1,43%). ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΜΕ HSV-2, 7.2% ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΓΟΝΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ 16 -40 ΕΤΩΝ.

doctoralThesis

Επιδημιολογία (EL)
Ιός του απλού έρπητα


Ελληνική γλώσσα

1991


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.