Φωσφατάση της 1,6-διφωσφορικής φρουκτόζης και ΑΤΡ-διφωσφοϋδρολάση στον ανθρώπινο πλακούντα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1988 (EL)
Φωσφατάση της 1,6-διφωσφορικής φρουκτόζης και ΑΤΡ-διφωσφοϋδρολάση στον ανθρώπινο πλακούντα (EL)

Φωσφατάση της 1, Θωμαϊς Λ.6-διφωσφορικής φρουκτόζης και ΑΤΡ-διφωσφοϋδρολάση στον ανθρώπινο πλακούντα (EL)

Φωσφατάση της 1, Θωμαϊς Λ.6-διφωσφορικής φρουκτόζης και ΑΤΡ-διφωσφοϋδρολάση στον ανθρώπινο πλακούντα (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
Τσόλας, Ορέστης (EL)
Σεφεριάδης, Κωνσταντίνος
-

ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΖΥΜΟΥ ΦΩΣΦΑΤΑΣΗ ΤΗΣ 1,6-ΔΙΦΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ. Η ΕΝΕΡΓΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 0,03 U/G ΙΣΤΟΥ ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΡΗ ΜΟΡΙΑΚΟ ΒΑΡΟΣ 26.000, ΚΜ=2,6Χ10-5Μ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΡΗ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΖΥΜΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΡ ΜΕ ΚΙ=3,3Χ10-4 Μ ΣΕ ΡΗ=7,4 . ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 1,6- ΔΙΦΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗΣ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΣΦΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ 1,6-ΔΙΦΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΗ ΠΡΩΤΕΟΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ (ΥΓΡΟ ΑΖΩΤΟ). ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΕΡΓΟΤΗΤΑ ΑΤΡ-ΔΙΦΩΣΦΟΥΔΡΟΛΑΣΗΣ (DIP-DPH)F ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΜΒΡΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ (Ρ37). Η ΕΝΕΡΓΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΥΔΡΟΛΥΕΙ ΤΟ ΑΤΡ ΣΕ ΑΜΡ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΟ ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ (ΡΙ) ΜΕΣΩ ADP. Η ΑΤΡ-ΔΙΦΩΣΦΟΥΔΡΟΛΑΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ MGH ΚΑΙ CA++ ΕΝΩ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΑΝ3 ΚΑΙ ΝΑΙ. ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΑΤΡΑΣΩΝ, ΑΛΚΑΛΙΚΗΣ ΦΩΣΦΑΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΥΟΚΙΝΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΡΘΩΠΙΝΟ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ. Η ΑΤΡ-DPH ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΥΔΡΟΛΥΕΙ ΤΟ ADP ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ.

doctoralThesis

Ανθρώπινος πλακούντας (EL)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (EL)
University of Ioannina (EN)

Ελληνική γλώσσα

1988


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.