Έλεγχος βυσσίνωσεως σε κλωστοϋφαντουργίες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1995 (EL)

Έλεγχος βυσσίνωσεως σε κλωστοϋφαντουργίες (EL)

Σωτήρη, Αγγελική (EL)

Δημολιάτης, Ιωάννης (EL)
Σωτήρη, Αγγελική (EL)
-
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής

440 ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟΥ (338 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ 108 ΑΝΔΡΕΣ) ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΜΕΡΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ. ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ: FVC, FEV1, PFR, MMF, V75%, V50% ΚΑΙ V25% ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΚΟΝΗ. ΣΕ 77 ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΜΕΡΑ. ΜΙΑ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ. ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΕΥΚΩΝ, ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΠΥΡΗΝΩΝ, ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΗΩΣΙΝΟΦΙΛΩΝ, ΜΟΝΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ FVC ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ V50%, V25% ΚΑΙ MMF. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΠΥΡΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΗΩΣΙΝΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΩΝ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΡΗΜΑΤΑ,ΣΕ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΠΝΟΗ ΣΚΟΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΙΔΙΤΙΔΑΣ ΜΕΣΩ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ.

doctoralThesis

Βυσσίνωση (EL)


Ελληνική γλώσσα

1995


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.