Βιοσυνθετική παρακολούθηση εγκύων γυναικών ετεροζυγοτών σύνδρομου μεσογειακής αναιμίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1994 (EL)

Βιοσυνθετική παρακολούθηση εγκύων γυναικών ετεροζυγοτών σύνδρομου μεσογειακής αναιμίας (EL)

Μακρυδήμας, Γεώργιος (EL)

Λώλης, Κωνσταντίνος (EL)
Μακρυδήμας, Γεώργιος (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)
-

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ 444 ΕΓΚΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Β ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ. ΑΠΟ ΤΙΣ 35 ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΚΑΝ, 25 ΗΤΑΝ ΦΟΡΕΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ IVS1-6 (V=7), CD39 (V=8) ΚΑΙ IVS-110 (V=10). ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ IVS1-6 ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΗΠΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ HBF ΚΑΙ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ Α2. Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΑΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΗΠΙΟ ΦΑΙΝΟΤΥΠΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 6 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ HBF. ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΣΜΟ XMN-1 ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ XMN-1 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΑΓΩΓΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ HBF ΣΤΗΝ ΚΥΗΣΗ. (EL)

doctoralThesis

XMN-1 Πολυμορφισμός (EL)


Ελληνική γλώσσα

1994


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.