• Search
  • Browse
    • Item types
    • Scientific fields
    • Schools/departments/institutes
    • Institutions
    • Collections
  • Interoperability
  • Info
    • The project
    • Help
  • For institutions
    • Contribute
    • Publication Requirements
    • Expression of Interest Form
  • Contact
  • ΕΛ • ΕΝ
More search options Less search options
Clear Help


Filters  

Filters

Clear
Item type
Scientific field
School/Department/Institute
Year
Language
Institution / collection
ΕΚΤ eContent Services
1  -  30   to   923   items

     
    Επίδραση του χρόνου εκχύλισης της ρητίνης στον οργανοληπτικό χαρακτήρα σε οίνους Σαββατιανό Effect of resin extraction time on organoleptic character in Savatiano wines
    Creator: Γαϊτανά, Χριστίνα Κ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Επίδραση συνθηκών παρασκευής παραδοσιακών προζυμιών στην παραγωγή βακτηριοσινών από το είδος Lactiplantibacillus plantarum Effect of parameters related to sourdough preparation on plantaricin activity of Lactiplantibacillus plantarum
    Creator: Στασινοπούλου, Παναγιώτα Β.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Αξιοποίηση αποβλήτων ζυθοποιίας για τη βιοτεχνολογική παραγωγή βακτηριακής κυτταρίνης Utilization of brewery waste for the biotechnological production of bacterial cellulose
    Creator: Αθηναίος, Παναγιώτης Πέτρος Α.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2023
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Καταναλωτικές προτιμήσεις και αειφορία: η περίπτωση της εφοδιαστικής αλυσίδας των προϊόντων καφέ Consumer preferences and sustainability: the case of the supply chain of coffee products
    Creator: Τσέλιου, Ελένη Λ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2024
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Βραχυπρόθεσμη επίδραση της σπιρουλίνας σε τρόφιμα στον μεταβολισμό γλυκόζης Short-term effect of spirulina consumption added on foods on glucose metabolism
    Creator: Λυμπάκη, Φωτεινή Α.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Χρήση Φασματοσκοπίας για τον προσδιορισμό της μικροβιολογικής ποιότητας και της νοθείας ωμών και ψημένων δειγμάτων μοσχαρίσιου κρέατος Use of Spectrometry for the determination of microbiological quality and adulteration in raw and cooked samples of minced beef
    Creator: Μυρίσης, Γεώργιος Π.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Μέλι βελανιδιάς της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων: α) Αεριοχρωματογραφική μελέτη πτητικού κλάσματος, β) Υγροχρωματογραφική και φασματοσκοπική μελέτη μεθανολικού εκχυλίσματος, καθώς και εκτίμηση της αντιοξειδωτικής και της αντιμικροβιακής του δράσης Oak honey of the regional unit of Trikala: a) Gas chromatographic study of volatile fraction, b) Liquid chromatographic and spectroscopic study of methanolic extract, as well as assessment of its antioxidant and antimicrobial activity
    Creator: Γεωργαρίου, Βασιλική Ι.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2023
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Μελέτη αλκοολικής ζύμωσης κατά την αύξηση επιλεγμένων ζυμών σε σακχαρούχα υποστρώματα Study of the alcoholic fermentation of selected yeast strains when growing on sugar-based substrates
    Creator: Δαμιανάκη, Μαρία Ελένη Ι.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2023
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Μελέτη της παραλαβής πηκτινών από απόβλητα εσπεριδοειδών και της αξιοποίησής τους ως λειτουργικά συστατικά από τη βιομηχανία τροφίμων Study of the isolation of pectins from citrus waste and their valorisation as functional ingredients by the food industry
    Creator: Ζιώγα, Μαριάνθη Κ.
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2023
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Σπατάλη τροφίμων (υπολείμματα πιάτων) σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Παράγοντες και επιπτώσεις σε κλινική έκβαση. Συστηματική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας Plate waste in hospitalized patients. Factors and effects in clinical outcome. Systematic review
    Creator: Αγαθαγγελίδου, Δήμητρα Ι.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2023
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Βιωσιμότητα συστήματος σίτισης σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα, μετρώντας το αποτύπωμα του άνθρακα Food system sustainability in a public nursing facility by measuring carbon footprint
    Creator: Γεωργακοπούλου, Ευθυμία Σ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2023
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Διερεύνηση της μικροχλωρίδας της στάκας: ταυτοποίηση βακτηρίων με την πρωτεομική τεχνολογία της φασματομετρίας μαζών
    Creator: Λάππα, Ιλιάδα Κ
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2015
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Σχέση παρουσίας άσθματος με διατροφικούς και άλλους παράγοντες στην παιδική ηλικία
    Creator: Μητσικούδη, Βασιλική
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2015
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Συνδυαστική επίδραση αντιμικροβιακών εδώδιμων μεμβρανών, εμβάπτισης σε μαρινάδες και ψησίματος στην αδρανοποίηση των παθογόνων Salmonella, E. Coli o157:H7 και Listeriamonocytogenes σε χοιρινό κρέας
    Creator: Λύτου, Αναστασία
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2015
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Επίδραση της καλιούχου λίπανσης στην ευρωστία και σε ορισμένους φυσιολογικούς και γλευκογραφικούς χαρακτήρες της ποικιλίας Αγιωργίτικο σε συνθήκες αμπελώνα
    Creator: Μπούζα, Δέσποινα Σ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2015
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Μελέτη για την εφαρμογή συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια της ελιάς
    Creator: Καρανδρέα, Μαρία
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2015
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Εκτίμηση της συνεισφοράς του προγράμματος στήριξης διατροφής ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων: Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA) Evaluation of the contribution of the food assistance program for vulnerable population groups: Fund for European Aid to the most Deprived (FEAD)
    Creator: Φιλίππου, Κωνσταντίνα
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2019
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Διερεύνηση της οξείας επίδρασης κατανάλωσης αίγειου γιαουρτιού με βιοενεργά πεπτίδια στο ενεργειακό ισοζύγιο και στον υποκειμενικό κορεσμό υγιών ενηλίκων Research of the acute effect of goat yogurt consumption with bioactive peptides on energy balance and subjective satiety of healthy adults
    Creator: Μητρογεώργου, Θεοδώρα
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2019
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Προσδιορισμός του αιγείου γάλακτος σε πρόβειο γάλα και τυρί
    Creator: Αλεξανδράκη, Σταυρούλα
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2010
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Οξεία επίδραση κατανάλωσης αίγειου γιαουρτιού με βιοενεργά πεπτίδια στην αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα Acute effect of goat yogurt consumption with bioactive peptides on blood pressure and blood glucose levels
    Creator: Κουνενιδάκη, Χρυσή
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2019
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Μελέτη σχηματισμού προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (dAGEs) σε συστήματα τροφίμων Study of the formation of non-enzymatic Advanced glycation end-products (dAGEs) in food systems
    Creator: Σταυροπούλου, Μαρία Ε., Stavropoulou, Maria E.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2020
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Προβιοτικά χαρακτηριστικά οξυγαλακτικών βακτηρίων in vitro και μελέτη του δυναμικού αλλοίωσης σε προϊόντα κρέατος In vitro probiotic attributes of lactic acid bacteria and their spoilage potential in meat products
    Creator: Παυλή, Φωτεινή Γ., Pavli, Foteini G
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2020
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Προσδιορισμός τοκοφερολών σε κελυφωτά φιστίκια (Pistacia vera) καθώς και χρωματογραφική και φασματοσκοπική μελέτη και προσδιορισμός της αντιοξειδωτικής ικανότητας υδροοαλκοολικών εκχυλισμάτων κελυφωτών φιστικιών Determination of tocopherols in pistachio nuts (Pistacia vera) as well as chromatographic and spectroscopic study and determination of antioxidant capacity of hydroalcoholic pistachio extracts
    Creator: Μητροπούλου, Αγγελική Ν.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2020
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Βιοτεχνολογική επεξεργασία των εμπλουτισμένων με σάκχαρα υγρών αποβλήτων ελαιουργίας προς παραγωγή μυκηλιακών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας Biotechnological treatment of sugar-enriched oil mill waste-water to produce high value-added mycelial products
    Creator: Διαμαντής, Ηλίας
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2020
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Μελέτη των ποιτικών παραμέτρων κατά την ανάπτυξη αντιμικροβιακής ενεργού συσκευασίας έτοιμων προς κατανάλωση φετών μήλου Study of qualitative parameters during the development of antimicrobial active packaging, applied to apple slices
    Creator: Ιωσηφίδης, Σέργιος
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2020
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Γενετική μελέτη ορισμένων γηγενών ποικιλιών αμπέλου (Vitis viniferal L.) με τη χρήση μοριακών μεθόδων Genetic study of native grapevine varieties (Vitis vinifera L.) using molecular methods
    Creator: Νικάκου, Μαρία
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2020
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Ανάλυση της θερμικής διεργασίας παραγωγής κονσερβών με ντολμαδάκια γιαλατζί με χρήση υπολογιστικής ρευστοδυναμικής Analysis of thermal processing for the production of canned gialatzi dolms using computational fluid dynamics
    Creator: Λαμπρόπουλος, Κωνσταντίνος
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2020
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Μελέτη της χημικής σύστασης ερυθρών οίνων κατά την οξειδωτική τους ωρίμανση
    Creator: Αθανασίου, Αθανάσιος Φ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2018
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Επίδραση της συγκέντρωσης γλυκόζης στην παραγωγή βιομάζας και στη βιοσύνθεση λιπιδίων του εδώδιμου και φαρμακευτικού μύκητα Agrocybe aegerita κατά την καλλιέργειά του σε υγρές ζυμώσεις
    Creator: Βασιλόπουλος, Γεώργιος Χ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2018
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι και Κρητική στάκα: μελέτη φυσικοχημικών ιδιοτήτων και ταυτοποίηση άγριων στελεχών ζυμών Greek traditional yogurt and Cretan staka: study of physicochemical properties and identification of wild yeast strains
    Creator: Κορομηλάς, Σωτήριος
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2019
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Digital Repository of Agricultural University of Athens
    RDF

    Close

    Close
      • Follow EKT

      Contact | Privacy Policy | Terms of use | Copyright Notice

      ©2025 National Documentation Centre

      Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.

      Πάρτε μέρος στη σύντομη έρευνα!
      Nαι, θα το κάνω τώρα
      Όχι ευχαριστώ