Toggle navigation
Search
Browse
Item types
Scientific fields
Schools/departments/institutes
Institutions
Collections
Interoperability
Info
The project
Help
For institutions
Contribute
Publication Requirements
Expression of Interest Form
Contact
ΕΛ
•
ΕΝ
Home page
Schools/departments/institutes
Agricultural University of Athens
School of Food and Nutritional Sciences
Discover
923 items
from this school/department/institute
Search
More search options
Filters
Filters
1 - 30 to 923 items
Sort by
Relevance
Ascending date
Descending date
Επίδραση του χρόνου εκχύλισης της ρητίνης στον οργανοληπτικό χαρακτήρα σε οίνους Σαββατιανό Effect of resin extraction time on organoleptic character in Savatiano wines
Creator:
Γαϊτανά, Χριστίνα Κ.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2022
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Επίδραση συνθηκών παρασκευής παραδοσιακών προζυμιών στην παραγωγή βακτηριοσινών από το είδος Lactiplantibacillus plantarum Effect of parameters related to sourdough preparation on plantaricin activity of Lactiplantibacillus plantarum
Creator:
Στασινοπούλου, Παναγιώτα Β.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2022
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Αξιοποίηση αποβλήτων ζυθοποιίας για τη βιοτεχνολογική παραγωγή βακτηριακής κυτταρίνης Utilization of brewery waste for the biotechnological production of bacterial cellulose
Creator:
Αθηναίος, Παναγιώτης Πέτρος Α.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2023
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Καταναλωτικές προτιμήσεις και αειφορία: η περίπτωση της εφοδιαστικής αλυσίδας των προϊόντων καφέ Consumer preferences and sustainability: the case of the supply chain of coffee products
Creator:
Τσέλιου, Ελένη Λ.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2024
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Βραχυπρόθεσμη επίδραση της σπιρουλίνας σε τρόφιμα στον μεταβολισμό γλυκόζης Short-term effect of spirulina consumption added on foods on glucose metabolism
Creator:
Λυμπάκη, Φωτεινή Α.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2022
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Χρήση Φασματοσκοπίας για τον προσδιορισμό της μικροβιολογικής ποιότητας και της νοθείας ωμών και ψημένων δειγμάτων μοσχαρίσιου κρέατος Use of Spectrometry for the determination of microbiological quality and adulteration in raw and cooked samples of minced beef
Creator:
Μυρίσης, Γεώργιος Π.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2022
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Μέλι βελανιδιάς της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων: α) Αεριοχρωματογραφική μελέτη πτητικού κλάσματος, β) Υγροχρωματογραφική και φασματοσκοπική μελέτη μεθανολικού εκχυλίσματος, καθώς και εκτίμηση της αντιοξειδωτικής και της αντιμικροβιακής του δράσης Oak honey of the regional unit of Trikala: a) Gas chromatographic study of volatile fraction, b) Liquid chromatographic and spectroscopic study of methanolic extract, as well as assessment of its antioxidant and antimicrobial activity
Creator:
Γεωργαρίου, Βασιλική Ι.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2023
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Μελέτη αλκοολικής ζύμωσης κατά την αύξηση επιλεγμένων ζυμών σε σακχαρούχα υποστρώματα Study of the alcoholic fermentation of selected yeast strains when growing on sugar-based substrates
Creator:
Δαμιανάκη, Μαρία Ελένη Ι.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2023
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Μελέτη της παραλαβής πηκτινών από απόβλητα εσπεριδοειδών και της αξιοποίησής τους ως λειτουργικά συστατικά από τη βιομηχανία τροφίμων Study of the isolation of pectins from citrus waste and their valorisation as functional ingredients by the food industry
Creator:
Ζιώγα, Μαριάνθη Κ.
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2023
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Σπατάλη τροφίμων (υπολείμματα πιάτων) σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Παράγοντες και επιπτώσεις σε κλινική έκβαση. Συστηματική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας Plate waste in hospitalized patients. Factors and effects in clinical outcome. Systematic review
Creator:
Αγαθαγγελίδου, Δήμητρα Ι.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2023
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Βιωσιμότητα συστήματος σίτισης σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα, μετρώντας το αποτύπωμα του άνθρακα Food system sustainability in a public nursing facility by measuring carbon footprint
Creator:
Γεωργακοπούλου, Ευθυμία Σ.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2023
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Διερεύνηση της μικροχλωρίδας της στάκας: ταυτοποίηση βακτηρίων με την πρωτεομική τεχνολογία της φασματομετρίας μαζών
Creator:
Λάππα, Ιλιάδα Κ
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2015
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Σχέση παρουσίας άσθματος με διατροφικούς και άλλους παράγοντες στην παιδική ηλικία
Creator:
Μητσικούδη, Βασιλική
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2015
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Συνδυαστική επίδραση αντιμικροβιακών εδώδιμων μεμβρανών, εμβάπτισης σε μαρινάδες και ψησίματος στην αδρανοποίηση των παθογόνων Salmonella, E. Coli o157:H7 και Listeriamonocytogenes σε χοιρινό κρέας
Creator:
Λύτου, Αναστασία
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2015
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Επίδραση της καλιούχου λίπανσης στην ευρωστία και σε ορισμένους φυσιολογικούς και γλευκογραφικούς χαρακτήρες της ποικιλίας Αγιωργίτικο σε συνθήκες αμπελώνα
Creator:
Μπούζα, Δέσποινα Σ.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2015
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Μελέτη για την εφαρμογή συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια της ελιάς
Creator:
Καρανδρέα, Μαρία
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2015
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Εκτίμηση της συνεισφοράς του προγράμματος στήριξης διατροφής ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων: Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA) Evaluation of the contribution of the food assistance program for vulnerable population groups: Fund for European Aid to the most Deprived (FEAD)
Creator:
Φιλίππου, Κωνσταντίνα
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2019
Language:
English
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Διερεύνηση της οξείας επίδρασης κατανάλωσης αίγειου γιαουρτιού με βιοενεργά πεπτίδια στο ενεργειακό ισοζύγιο και στον υποκειμενικό κορεσμό υγιών ενηλίκων Research of the acute effect of goat yogurt consumption with bioactive peptides on energy balance and subjective satiety of healthy adults
Creator:
Μητρογεώργου, Θεοδώρα
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2019
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Προσδιορισμός του αιγείου γάλακτος σε πρόβειο γάλα και τυρί
Creator:
Αλεξανδράκη, Σταυρούλα
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2010
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Οξεία επίδραση κατανάλωσης αίγειου γιαουρτιού με βιοενεργά πεπτίδια στην αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα Acute effect of goat yogurt consumption with bioactive peptides on blood pressure and blood glucose levels
Creator:
Κουνενιδάκη, Χρυσή
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2019
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Μελέτη σχηματισμού προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (dAGEs) σε συστήματα τροφίμων Study of the formation of non-enzymatic Advanced glycation end-products (dAGEs) in food systems
Creator:
Σταυροπούλου, Μαρία Ε., Stavropoulou, Maria E.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2020
Language:
English
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Προβιοτικά χαρακτηριστικά οξυγαλακτικών βακτηρίων in vitro και μελέτη του δυναμικού αλλοίωσης σε προϊόντα κρέατος In vitro probiotic attributes of lactic acid bacteria and their spoilage potential in meat products
Creator:
Παυλή, Φωτεινή Γ., Pavli, Foteini G
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2020
Language:
English
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Προσδιορισμός τοκοφερολών σε κελυφωτά φιστίκια (Pistacia vera) καθώς και χρωματογραφική και φασματοσκοπική μελέτη και προσδιορισμός της αντιοξειδωτικής ικανότητας υδροοαλκοολικών εκχυλισμάτων κελυφωτών φιστικιών Determination of tocopherols in pistachio nuts (Pistacia vera) as well as chromatographic and spectroscopic study and determination of antioxidant capacity of hydroalcoholic pistachio extracts
Creator:
Μητροπούλου, Αγγελική Ν.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2020
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Βιοτεχνολογική επεξεργασία των εμπλουτισμένων με σάκχαρα υγρών αποβλήτων ελαιουργίας προς παραγωγή μυκηλιακών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας Biotechnological treatment of sugar-enriched oil mill waste-water to produce high value-added mycelial products
Creator:
Διαμαντής, Ηλίας
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2020
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Μελέτη των ποιτικών παραμέτρων κατά την ανάπτυξη αντιμικροβιακής ενεργού συσκευασίας έτοιμων προς κατανάλωση φετών μήλου Study of qualitative parameters during the development of antimicrobial active packaging, applied to apple slices
Creator:
Ιωσηφίδης, Σέργιος
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2020
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Γενετική μελέτη ορισμένων γηγενών ποικιλιών αμπέλου (Vitis viniferal L.) με τη χρήση μοριακών μεθόδων Genetic study of native grapevine varieties (Vitis vinifera L.) using molecular methods
Creator:
Νικάκου, Μαρία
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2020
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Ανάλυση της θερμικής διεργασίας παραγωγής κονσερβών με ντολμαδάκια γιαλατζί με χρήση υπολογιστικής ρευστοδυναμικής Analysis of thermal processing for the production of canned gialatzi dolms using computational fluid dynamics
Creator:
Λαμπρόπουλος, Κωνσταντίνος
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2020
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Μελέτη της χημικής σύστασης ερυθρών οίνων κατά την οξειδωτική τους ωρίμανση
Creator:
Αθανασίου, Αθανάσιος Φ.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2018
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Επίδραση της συγκέντρωσης γλυκόζης στην παραγωγή βιομάζας και στη βιοσύνθεση λιπιδίων του εδώδιμου και φαρμακευτικού μύκητα Agrocybe aegerita κατά την καλλιέργειά του σε υγρές ζυμώσεις
Creator:
Βασιλόπουλος, Γεώργιος Χ.
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2018
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
Ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι και Κρητική στάκα: μελέτη φυσικοχημικών ιδιοτήτων και ταυτοποίηση άγριων στελεχών ζυμών Greek traditional yogurt and Cretan staka: study of physicochemical properties and identification of wild yeast strains
Creator:
Κορομηλάς, Σωτήριος
Item type:
Master thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2019
Language:
Greek
School/department/institute:
Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
Institution:
Agricultural University of Athens
Collection :
Digital Repository of Agricultural University of Athens
RDF
×
×
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το
OpenArchives
.gr
.
Πάρτε μέρος στη σύντομη έρευνα!