Θέματα οργάνωσης παραγωγής σπουδαστικών ταινιών για το ευρύ κοινό

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2020 (EL)

Θέματα οργάνωσης παραγωγής σπουδαστικών ταινιών για το ευρύ κοινό (EL)

Skopeteas, Ioannis

Η δημιουργία σπουδαστικών ταινιών από τους  φοιτητές τμημάτων κινηματογράφου, ήχου και εικόνας, δημοσιογραφίας και μέσων επικοινωνίας, δεν είναι μια παράπλευρη ενασχόληση, αλλά μια κεντρική ασχολία τους που τους επιτρέπει να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, την προσωπικότητά τους, τις ερευνητικές και καλλιτεχνικές τους ικανότητες, και στο τέλος να αξιολογηθούν. Τι συμβαίνει όμως στη περίπτωση που ο βασικός στόχος τέτοιων ταινιών δεν είναι μόνο η ανάπτυξη δεξιοτήτων στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά η παραγωγή ταινιών στο πλαίσιο επικοινωνίας με ένα ευρύ κοινό; Θα διερευνηθούν δυο περιπτώσεις (case studies): το πρόγραμμα/σειρά ντοκιμαντέρ «Στο Ακαδημαϊκό Τέταρτο» και το πρόγραμμα «Διάπλασις» με τη σειρά ντοκιμαντέρ «Φοι-τι-τι-βίσματα». Το πρώτο είναι συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του καναλιού Βουλή Τηλεόραση και το δεύτερο είναι συνεργασία επτά ελληνικών ΑΕΙ και του Βουλή Τηλεόραση. (EL)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
παρατήρηαη;ανάλυση (EL)
Peer-reviewed Article (EN)

σπουδαστική (EL)
επικοινωνία (EL)
οπτικοακουστικός (EL)
κινηματογράφος (EL)
ταινία (EL)
ΑΕΙ (EL)
Βουλή (EL)
τηλεόραση (EL)
φοιτητική (EL)
εγγραμματισμός (EL)


Animation, Film, Διαδραστικά Μέσα στην Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό

Ελληνική γλώσσα

2020-07-25


Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ), Πανεπιστήμιο Αιγαίου (EN)

2732-639X
Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας 3D Animation, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής; Τόμ. 1 Αρ. 1 (2020): AFIMEC (EL)
Open Journal of Animation, Film and Interactive Media in Education and Culture [AFIMinEC]; Vol. 1 No. 1 (2020): AFIMEC (EN)

Copyright (c) 2020 Open Journal of Animation, Film and Interactive Media in Education and Culture [AFIMinEC] (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.