Το έγκλημα στον κινηματογράφο. Μια γκανγκστερική ταινία Ο μικρός Καίσαρας

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2021 (EL)

Το έγκλημα στον κινηματογράφο. Μια γκανγκστερική ταινία Ο μικρός Καίσαρας (EL)

Δαμάλα, Παρασκευή Παναγιώτης

Αυτό το άρθρο προσεγγίζει το φαινόμενο του εγκλήματος όπως παρουσιάζεται στον κινηματογράφο. Πρώτον, συζητείται η σχέση μεταξύ των κοινωνικών επιστημών και του κινηματογράφου, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ταινία για να αναλύσει τις κοινωνίες και πώς σκέφτονται οι άνθρωποι για το έγκλημα. Τότε υπάρχει η σύνδεση των εγκληματικών ταινιών με τις κοινωνικές επιστήμες και συγκεκριμένα με την επιστήμη της πολιτιστικής εγκληματολογίας. Αναφέρεται η έννοια του εγκλήματος και οι κατηγορίες εγκλημάτων και οι ταινίες που αναφέρονται στο έγκλημα κατηγοριοποιούνται σε υποκατηγορίες. Επίσης, παρουσιάζεται ένας από τους τύπους ταινιών εγκλήματος, συγκεκριμένα οι ταινίες γκάνγκστερ, αναλύοντας τα θέματα, την ατμόσφαιρα, την πλοκή, τους χαρακτήρες, το χώρο, την αισθητική αυτών των ταινιών. Τέλος, δίνεται ένα παράδειγμα της ταινίας γκάνγκστερ The Little Caesar(1930) σε σκηνοθεσία Mervyn LeRoy, επισημαίνοντας τα χαρακτηριστικά του ως μια τυπική ταινία γκάνγκστερ. (EL)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

The Little Caesar (EL)
Crime (EL)
gangster movies (EL)
cinema (EL)
crime movies (EL)


Animation, Film, Διαδραστικά Μέσα στην Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό

Ελληνική γλώσσα

2021-06-04


Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ), Πανεπιστήμιο Αιγαίου (EN)

2732-639X
Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας 3D Animation, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής; Τόμ. 2 Αρ. 1 (2021): AFIMEC (EL)
Open Journal of Animation, Film and Interactive Media in Education and Culture [AFIMinEC]; Vol. 2 No. 1 (2021): AFIMEC (EN)

Copyright (c) 2021 Open Journal of Animation, Film and Interactive Media in Education and Culture [AFIMinEC] (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.