Εκπαιδευτικό Ντοκιμαντέρ "Achaia Clauss, το Οινόκαστρο της Μαυροδάφνης"

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2022 (EL)

Εκπαιδευτικό Ντοκιμαντέρ "Achaia Clauss, το Οινόκαστρο της Μαυροδάφνης" (EL)

Σοφός, Αλιβίζος
Γαλανοπούλου, Φωτεινή
Κόττα, Ελένη

Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου είναι η διερεύνηση της εκπαιδευτικής ταινίας με τίτλο: «Achaia Clauss, το Οινόκαστρο της Μαυροδάφνης», η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Εκπαίδευση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών». Κύριος στόχος της εκπαιδευτικής ταινίας είναι να εμβαθύνουμε στα ιστορικά σημεία και γεγονότα του Οινοκάστρου της Achaia Clauss, αφήνοντας πίσω τα πολυσυζητημένα θέματα για το κομμάτι της οινοποίησης, της εμφιάλωσης και της γενικότερης παραγωγής του κρασιού. Η ταινία συνοδεύεται από εκπαιδευτικές δραστηριότητες που την πλαισιώνουν και θέτουν το παιδαγωγικό πλαίσιο στο οποίο μπορεί αυτή να αξιοποιηθεί. Στη συνέχεια, ακολουθεί ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός, καθώς και η διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας του ιστορικού ντοκιμαντέρ. Για τη συγκεκριμένη ταινία θα αναφερθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε, το αντίστοιχο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, οι ειδικές μαρτυρίες των συμμετεχόντων, ο χρόνος και οι δυσκολίες κατά την παραγωγή της ταινίας. Συμπερασματικά, οι θεατές μέσα από την προβολή της ταινίας και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα μάθουν την ιστορία της πρώτης ελληνικής οινοποιίας, θα γνωρίσουν σχετικά παλαιά επαγγέλματα (π.χ. του βαρελοποιού), θα εμβαθύνουν σε σημαντικά γεγονότα γύρω από τη μαυροδάφνη και θα  συνδέσουν το κρασί με την αρχαία ελληνική μυθολογία. (EL)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Peer-reviewed Article (EN)

Οινοτουρισμός (EL)
εκπαιδευτική ταινία (EL)
Παλαιά Επαγγέλματα (EL)
Εκπαιδευτική ταινία (EL)
Ιστορικό Ντοκιμαντέρ (EL)
Ελληνική Μυθολογία (EL)
Achaia Clauss (EL)
Μαυροδάφνη (EL)


Animation, Film, Διαδραστικά Μέσα στην Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό

Ελληνική γλώσσα

2022-03-31


Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ), Πανεπιστήμιο Αιγαίου (EN)

2732-639X
Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας 3D Animation, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής; Τόμ. 3 Αρ. 1 (2022): AFIMEC (EL)
Open Journal of Animation, Film and Interactive Media in Education and Culture [AFIMinEC]; Vol. 3 No. 1 (2022): AFIMEC (EN)

Copyright (c) 2022 Open Journal of Animation, Film and Interactive Media in Education and Culture [AFIMinEC] (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.