Φοροδιαφυγή: νομικές & οικονομικές πτυχές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2021 (EL)

Φοροδιαφυγή: νομικές & οικονομικές πτυχές

Πατεροπούλου, Άννα

Δίκαιο και Οικονομία
Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Χατζηδήμα, Σταματίνα

Στην συγκεκριμένη εργασία θα παρουσιάσουμε το φαινόμενο της φοροδιαφυγής και όλες τις συνέπειες που έχει αλλά και τα αντίστοιχα αίτια που το προκαλούν Η εργασία πραγματεύεται εκτενώς το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, τόσο από οικονομική όσο και από νομική άποψη. Πρωταρχικός σκοπός της είναι η κατανόηση του φαινομένου και η ανάδειξη της σημασίας του για την ελληνική κοινωνία. Βασικός στόχος είναι, πέρα από την κατανόηση της έννοιας της φοροδιαφυγής, η αναζήτηση των βασικών αιτιών που καθορίζουν την επιλογή των φορολογούμενων για απόκρυψη των εισοδημάτων τους από τις φορολογικές αρχές, η ανάδειξη της δυσκολίας μέτρησης της έκτασης της φοροδιαφυγής και φυσικά η παρουσίαση της ποινικής αντιμετώπισης του συγκεκριμένου εγκλήματος από την ελληνική έννομη τάξη. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική έρευνα με εκτεταμένη βιβλιογραφική ανασκόπηση εγχώριων και μη πηγών και μελέτη των απόψεων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων πάνω στο ζήτημα. Η εργασία ολοκληρώνεται με τα συμπεράσματα και την βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκπονηθεί με σωστό και ολοκληρωμένο τρόπο.
In this paper we will present the phenomenon of tax evasion and all the consequences it has and the corresponding causes that cause it. The work deals extensively with the phenomenon of tax evasion, both from an economic and legal point of view. Its primary purpose is to understand the phenomenon and to highlight its importance for Greek society. The main goal is, in addition to understanding the concept of tax evasion, to look for the main reasons that determine the choice of taxpayers to hide their income from the tax authorities, to highlight the difficulty of measuring the extent of tax evasion and of course the presentation of criminal proceedings of the specific crime by the Greek legal order. In order to achieve the above objectives, a bibliographic research was carried out with an extensive bibliographic review of domestic and non-domestic sources and a study of the views of Greek and foreign authors on the issue. The work is completed with the conclusions and the literature used in order to prepare it in a correct and complete way.

Master Thesis

Οικονομικά
Ποινικό αδίκημα
Νόμοι
Φοροδιαφυγή
Νομική


Ελληνική γλώσσα

2021-07-26
2022-03-10T08:09:50Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.