Η ναυτιλία μικρών αποστάσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση : συμβολή στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Η ναυτιλία μικρών αποστάσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση : συμβολή στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Κουμαριανός, Παναγιώτης

Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΝΜΑ) στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και η συμβολή της στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η παρούσα εργασία εξετάζει τις αναγκαίες βελτιώσεις προς την κατεύθυνση της πλήρης ένταξης της ΝΜΑ σε συστήματα διατροπικών μεταφορών από άποψη οργανωτική, θεσμική και τεχνική. Οι βελτιώσεις αυτές έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε επίπεδο αρμοδίων οργάνων της Ε.Ε. ενώ έχουν απασχολήσει και ερευνητές του κλάδου. Και τα δύο αυτά μέρη φαίνεται να συγκλίνουν στα ίδια βασικά σημεία. Οι προτεινόμενες βελτιώσεις απαιτούν δράση σε κοινοτικό, εθνικό, τοπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ιδιαίτερης μνείας χρίζει και εδώ η πρωτοβουλία των Λεωφόρων της Θάλασσας καθώς φαίνεται ότι θέτει το ζήτημα της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της ΝΜΑ στις σωστές βάσεις.

Master Thesis

Διατριβές
Shipping -- Shortsea -- European Union countries
Μεταφορές -- Ευρωπαϊκή Ένωση


Ελληνική γλώσσα

2007-05-30T05:21:26Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.