Ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Cold supply chain
Ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα

Ντανοβασίλης, Γεώργιος

Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας. Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίας
Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία
Χονδροκούκης, Γρηγόριος

Στην παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή παρουσιάζονται, περιγράφονται και αναλύεται ο κλάδος της Ψυχρής Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην σύγχρονη εποχή. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Διεθνή χώρο υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλή αλλά και ποιοτικά προϊόντα. Στο συγκεκριμένο πόνημα γίνεται αναφορά στις τρέχουσες τεχνολογικές τάσεις και έρευνες που βρίσκουν εφαρμογή στον κλάδο της Ψυχρής Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Οι νέες αυτές τεχνολογίες ως κύριο στόχο έχουν τη μείωση του κόστους κατά μήκος της Ψυχρής Εφοδιαστικής Αλυσίδας και τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, μέχρι την τελική τους κατανάλωση. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η επισήμανση της ύπαρξης της συγκεκριμένης Εφοδιαστικής Αλυσίδας για ευπαθή προϊόντα (φάρμακα, λαχανικά, κρέατα) και η ανάλυση των διαδικασιών που ακολουθούνται. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η δημιουργία και η εφαρμογή όλων των διαδικασιών και λειτουργιών που θα οδηγήσουν στην ελαχιστοποίηση φαινομένων όπως η αλλοίωση τροφίμων. Τέλος οι σύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες έχουν βοηθήσει στην δημιουργία μηχανισμού ελέγχου, διατήρησης και συντήρησης των απαραίτητων συνθηκών για την διατήρηση και διασφάλιση της υγιεινής κατά την μεταφορά και αποθήκευση.

Master Thesis

Ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα


Ελληνική γλώσσα

2022-02
2022-03-23T09:53:47Z
2022-03-22


Πανεπιστήμιο Πειραιώς




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.