Συμμόρφωση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. στις επιταγές του Συμφώνου της Βασιλείας για τον πιστωτικό κίνδυνο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Συμμόρφωση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. στις επιταγές του Συμφώνου της Βασιλείας για τον πιστωτικό κίνδυνο

Ευθυμιοπούλου, Παναγιώτα Δ.

Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙ για τον πιστωτικό κίνδυνο, που αναλαμβάνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέσω του διαμεσολαβητικού τους ρόλου. Η εφαρμογή των κανόνων επιβάλλει αλλαγή του μέχρι τώρα τρόπου διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου από μέρους των διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων και σαφώς και των ελληνικών τραπεζών. Έχοντας, λοιπόν, ως κύριο αντικείμενο εξέτασης την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. παρουσιάζεται η συμμόρφωση αυτής στους κανόνες του συμφώνου μέσω των αλλαγών που έχει κάνει στο σύστημα διαχείρισης του πιστωτικού της κινδύνου αλλά και οι ευρύτερες αλλαγές που έχουν γίνει στην οργανωτική της δομή οι οποίες έχουν διευκολύνει την εφαρμογή των κανόνων. Η ανάπτυξη της διπλωματικής εργασίας γίνεται σε τρία στάδια: ανάλυση των κανόνων της Βασιλείας ΙΙ για τον πιστωτικό κίνδυνο, ανάλυση των αλλαγών στην εσωτερική δομή της ΑΤΕ που έχουν διευκολύνει την εφαρμογή των κανόνων και ανάλυση της προσαρμογής του συστήματος διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου η οποία δείχνει παράλληλα τη συμμόρφωσή της στους κανόνες της συμφωνίας.

Master Thesis

Διατριβές
Διαχείριση κινδύνου
Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες, Διεθνείς


Ελληνική γλώσσα

2007-05-30T05:56:29Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.