Η επίδραση της αποκοπής μερίσματος στη τιμή της μετοχής στο ΧΑΑ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Η επίδραση της αποκοπής μερίσματος στη τιμή της μετοχής στο ΧΑΑ

Κοκολάκη, Θεονύμφη

Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό τη συγκριτική καταγραφή των εμπειρικών ερευνών που αφορούν τη συμπεριφορά τιμών των μετοχών κατά την ημέρα αποκοπής του μερίσματος, τον έλεγχο της επίδρασης της αποκοπής στη τιμή της μετοχής και τέλος τον έλεγχο του κατά πόσο βρίσκουν εφαρμογή αυτά τα αποτελέσματα στη διαμόρφωση επενδυτικής πολιτικής. Όπως είναι γνωστό σε συνθήκες τέλειου ανταγωνισμού η τιμή της μετοχής κατά την ημέρα αποκοπής πρέπει να μειώνεται κατά το ποσό του μερίσματος. Σε τέτοιες αγορές δεν υπάρχουν φόροι ούτε έξοδα συναλλαγών και όλοι έχουν την ίδια πρόσβαση στη πληροφόρηση. Η εργασία χωρίζεται σε δυο μέρη .Το πρώτο περιέχει μια ανασκόπηση προγενέστερων εμπειρικών μελετών, αναφέρεται στις θεωρίες μερισματικής πολιτικής και σκιαγραφεί το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα καθώς και τους κανονισμούς που διέπουν το ελληνικό χρηματιστήριο. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της εμπειρικής έρευνας και τον ανάλογο σχολιασμό.

Master Thesis

Διατριβές
Μετοχές


Ελληνική γλώσσα

2007-05-30T06:59:18Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.