Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Σχεδιασμός και διαχείριση αποθήκης 3PL
3PL warehouse design and management

Πουμπουρίδης, Θωμάς

Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας. Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίας
Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία
Σοφιανοπούλου, Στυλιανή

Μέχρι πρότινος, η αποτελεσματικότητα των αποθηκών βασιζόταν στον άφθονο χώρο (μεγάλα κτίρια, άνετους διαδρόμους, βολικό χώρο αποθήκευσης), στο υψηλό απόθεμα και σε πολλούς υπαλλήλους. Η παρούσα διπλωματική εργασία σκοπό έχει τον λεπτομερή σχεδιασμό και διαχείριση αποθήκης, μιας εταιρίας 3PL στον κλάδο των Logistics που χρησιμοποιεί αποδοτικά τις αποθηκευτικές της εγκαταστάσεις. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύονται οι βασικές έννοιες των Logistics και στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στον κλάδο 3PL (από τα χαρακτηριστικά του μέχρι και την ανάλυση SWOT). Στα επόμενα δύο κεφάλαια περιγράφονται τα στάδια για τον σχεδιασμό και τη χωροταξίας μιας αποθήκης, είτε αυτή είναι υπό ανέγερση είτε υφίσταται ήδη. Στη συνέχεια παρουσιάζεται ο εξοπλισμός του αποθηκευτικού χώρου, καθώς και τα κριτήρια επιλογής του πιο αποδοτικού συστήματος αποθήκευσης για την αποθήκη. Στο έβδομο κεφάλαιο περιγράφονται οι κύριες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε μια αποθήκη σήμερα και τέλος γίνεται περιγραφή των πληροφοριακών συστημάτων αποθήκης που χρησιμοποιούν οι περισσότερες σύγχρονες αποθήκες Logistics ανά τον κόσμο.

Master Thesis

Διαχείριση αποθήκης 3PL
Σχεδιασμός αποθήκης 3PL


Ελληνική γλώσσα

2022-03
2022-04-07T11:00:10Z
2022-03-30


Πανεπιστήμιο Πειραιώς




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.