Πορεία και προκλήσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Πορεία και προκλήσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας

Γιαννάρας, Κωνσταντίνος

Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές
Μενδρινού, Μαρία

Η παρούσα εργασία αποτελεί μια μελέτη της σοσιαλδημοκρατικής ιδεολογίας στην Ευρώπη. Εξετάζονται οι προγραμματικές θέσεις της, οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ως πολιτικός χώρος και διερευνώνται τα περιθώρια της μελλοντικής της δράσης. Στη συνέχεια αναλύονται οι κύριες πολιτικές επιλογές τριών κομμάτων που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και ανάδειξη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας από την μεταπολεμική άνθηση έως τη νεότερη εποχή εκθέτοντας, παράλληλα, βασικούς ιδεολογικούς και εκλογικούς σταθμούς που δοκίμασαν τη συνοχή και την κοινωνική φυσιογνωμία τους. Παράλληλα, παρουσιάζονται σύγχρονες προκλήσεις τις οποίες η σοσιαλδημοκρατία οφείλει να αφουγκραστεί και να διαχειριστεί σε επίπεδο επιμέρους κρατών αλλά και ευρωπαϊκά και παρατίθενται ενδεικτικά προτάσεις για μελλοντική δράση της.

Master Thesis

Σοσιαλδημοκρατία
Κεϋνσιανισμός
Τρίτος Δρόμος
Ευρωπαϊκή Ένωση
Εργατικό Κόμμα


Ελληνική γλώσσα

2022-07-19
2022
2022-10-12T10:20:37Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.