Υπόδειγμα αποτίμησης κεφαλαιακών στοιχείων στην ελληνική κεφαλαιαγορά

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Πειραιώς   

Αποθετήριο :
Διώνη   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Υπόδειγμα αποτίμησης κεφαλαιακών στοιχείων στην ελληνική κεφαλαιαγορά

Κρανίτης, Δημήτριος Α.


2006-04-03T11:57:28Z
2003-12-01T11:14:36Z
2003-07-15T11:14:36Z


Ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι διττός. Συγκεκριμένα εξετάζει εάν το Yπόδειγμα Αποτίμησης Κεφαλαιακών Στοιχείων (CAPM) ισχύει στο Χρηματιστήριο Αθηνών δηλαδή εάν υπάρχει ακριβής γραμμική θετική σχέση μεταξύ συστηματικού κίνδυνου (συντελεστής βήτα) και των εβδομαδιαίων αναμενόμενων απόδοσεων των μετοχών στο ΧΑΑ κατά την περίοδο 1995-2002. Επιπλέον εξετάζει εάν ο συντελεστής gamma (ο συστηματικός κίνδυνος όταν υπάρχουν ασύμμετρες κατανομές αποδόσεων) είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση των αναμενόμενων αποδόσεων των μετοχών κατά την περίοδο 1995-2002. Ο έλεγχος γίνεται σύμφωνα με τη μέθοδο πού προτείνεται από τους Fama και MacBeth (1973), δημιουργώντας χαρτοφυλάκια, σε πρώτη φάση με βάση το συντελεστή beta και σε δεύτερη φάση με βάση το συντελεστή gamma. Στην εργασία αυτή χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό:

Capital assets pricing model
Υπόδειγμα αποτίμησης κεφαλαιακών στοιχείων
Διαχείριση χαρτοφυλακίου
Κεφαλαιαγορά

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.