Μελέτη σκοπιμότητας - Ίδρυση μονάδας βιώσιμου τουρισμού στην Μύκονο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Μελέτη σκοπιμότητας - Ίδρυση μονάδας βιώσιμου τουρισμού στην Μύκονο

Μπάλιου, Σοφία

MBA Tourism Management - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Μάνατζμεντ Τουρισμού
Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Γεωργακέλλος, Δημήτριος

Η εν λόγω εργασία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος “Οικονομοτεχνικές Μελέτες” για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ“ του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στόχος της εργασίας μας είναι η δημιουργία μιας Μελέτης Σκοπιμότητας με σκοπό την εύρεση ενός κατάλληλου επενδυτικού σχεδίου. Η περιοχή που θα αναλυθεί για τη διεξαγωγή της μελέτης είναι η νήσος Μύκονος Σκοπός της μελέτης είναι η αναζήτηση των κατάλληλων μεθόδων και κινήσεων για τη δημιουργία μιας επικερδούς τουριστικής επιχείρησης, η οποία θα συντελέσει στην περαιτέρω αναβάθμιση τόσο της περιοχή όσο και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ο ιδρυτής του επενδυτικού σχεδίου θα είναι ο Μιχαήλ Αρβανίτης, CEO στην εταιρεία Reveffect. Ο ιδρυτής Μιχαήλ Αρβανίτης θα ενισχύσει την επένδυση με ίδια κεφάλαια ύψους 500.000 €. και θέλει να δημιουργήσει μια μικρομεσαία επιχείρηση στην πιο κατάλληλη περιοχή της περιφέρειας. Ο εν λόγω επενδυτής έχει εμπειρία έχει πολυετή εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού στην Μύκονο και στην Σαντορίνη κατέχοντας διευθυντικές θέσεις σε πληθώρα ξενοδοχείων. Η απόφαση για την διεξαγωγή σχετικής μελέτης σκοπιμότητας πάρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 κατόπιν συζήτησης με την μελετητήρια εταιρεία “SB Consultant”. Η μελέτη ανατέθηκε στην τελευταία με χρόνο παράδοσης τον Ιανουάριο του 2022.

Master Thesis

Τουριστική κίνηση
Επιχειρηματικό σχέδιο
Μύκονος
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Τουριστική υποδομή
Στρατηγικός σχεδιασμός


Ελληνική γλώσσα

2022-10-06
2022
2022-10-21T09:03:57Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.