Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί στην αγροδιατροφική αλυσίδα : από τις εταιρείες βιοτεχνολογίας στον καταναλωτή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί στην αγροδιατροφική αλυσίδα : από τις εταιρείες βιοτεχνολογίας στον καταναλωτή

Γιαλιτάκη, Μαρία Α.

Στην παρούσα εργασία γίνεται προσπάθεια προσέγγισης του ζητήματος των επιπτώσεων από τη χρήση στην παραγωγή τροφίμων των προϊόντων της Γενετικής Μηχανικής. Η προσέγγιση επικεντρώνεται κυρίως στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις επιπτώσεις που έχουν διαφανεί ή που πιθανώς να διαφανούν στο μέλλον από τη χρησιμοποίηση τους. Στο πρώτο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται η υπάρχουσα κατάσταση και οι λόγοι που η πρωτογενής παραγωγή έχει αναζητήσει λύσεις στη βιοτεχνολογία. Στη συνέχεια παρουσιάζεται πιο αναλυτικά η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Αμερική καθώς και η μεταξύ τους διαμάχη. Στο τέταρτο μέρος αναλύονται οι δράσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ενώ στο τελευταίο μέρος αναφέρονται οι κανονισμοί που διέπουν το διεθνές εμπόριο.

Master Thesis

Διατριβές
Agricultural biotechnology
Genetically modified foods
Food, Genetically modified


Ελληνική γλώσσα

2007-06-19T05:40:36Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.