Μελέτη επίδοσης ψηφιακών διαμορφώσεων με κωδικοποίηση σε ασύρματο κανάλι

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Μελέτη επίδοσης ψηφιακών διαμορφώσεων με κωδικοποίηση σε ασύρματο κανάλι

Ζώρου, Βασιλική Ε.

Στη παρούσα διπλωματική εργασία μελετάται η απόδοση ενός ψηφιακού μικροκυματικού ασύρματου συστήματος , δηλαδή μετρώνται μεγέθη όπως το BER –το SER και το FER κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφαρμόζεται η τεχνική του channel estimation για να μελετηθεί η βελτίωση της απόδοσης του καναλιού κατά την μετάδοση με συνθήκες κανονικού fading με και χωρίς την εν λόγω τεχνική. Ο έλεγχος της απόδοσης ενός τέτοιου συστήματος γίνεται με προσομοίωση του , με κατάλληλο λογισμικό το οποίο εξομοιώνει την λειτουργία του συστήματος υπό διαφορετικές προϋποθέσεις και συνθήκες μετάδοσης και δομής εκπεμπομένων δεδομένων. Το εν λόγω πρόγραμμα δημιουργήθηκε στο MATLAB , και μαζί με έναν αριθμό περιφερειακών συναρτήσεων , οι οποίες υλοποιούν διάφορες λειτουργίες κατά την διαδικασία της εκπομπής-λήψης του σήματος. Το πρόγραμμα υλοποιεί τέσσερεις διαφορετικές περιπτώσεις συγκρότησης συστήματος και μετράει τα παραπάνω αναφερόμενα μεγέθη, ώστε να ελεγχθεί η απόδοση του συστήματος . Oι διαφορετικές περιπτώσεις είναι οι ακόλουθες : (1) Μετάδοση μη κωδικοποιημένων (uncoded data) σε i. Rayleigh Flat fading AWGN κανάλι, ii.Rayleigh Normal fading AWGN κανάλι και (2) Mετάδοση κωδικοποιημένων (coded data) σε i. Rayleigh Flat fading AWGN κανάλι, ii.Rayleigh Normal fading AWGN κανάλι. Για όλες τις περιπτώσεις εξάγονται οι σχετικές γραφικές παραστάσεις.

Master Thesis

Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Wireless communication systems
Διατριβές
Signal processing -- Digital techniques
Ψηφιακή επικοινωνία


Ελληνική γλώσσα

2007-06-19T07:47:19Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.