Χρηματοοικονομική ανάλυση των εισηγμένων στο Χ.Α.Α. εταιρειών του κλάδου της επιβατηγού ναυτιλίας - ακτοπλοΐας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Χρηματοοικονομική ανάλυση των εισηγμένων στο Χ.Α.Α. εταιρειών του κλάδου της επιβατηγού ναυτιλίας - ακτοπλοΐας

Βούρδα, Μαγδαληνή Α.

Αντικειμενικός σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η χρηματοοικονομική ανάλυση των εισηγμένων στο Χ.Α.Α εταιρειών του κλάδου της επιβατηγού ναυτιλίας – ακτοπλοΐας κατά τη χρονική περίοδο 2001-2005, προκειμένου να αποτυπωθεί η χρηματοοικονομική κατάσταση των εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της κριτικής διερεύνησης των αριθμοδεικτών και των πινάκων κίνησης κεφαλαίων των εταιρειών, γίνεται προσπάθεια μελέτης ορισμένων βασικών τους μεταβλητών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η αποδοτικότητα, το περιθώριο κέρδους, η κυκλοφοριακή ταχύτητα, η ρευστότητα, η αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των αποθεμάτων και των πιστώσεων και η δανειακή επιβάρυνση. Ωστόσο, αρχικά πραγματοποιείται ανάλυση του γενικότερου οικονομικού περιβάλλοντος τόσο της διεθνούς, όσο και της εγχώριας οικονομίας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνέπειες του εξωτερικού περιβάλλοντος στον κλάδο, αλλά και κατ’ επέκταση στις εισηγμένες εταιρείες, καθώς και η ανάλυση του κλάδου της επιβατηγού ναυτιλίας – ακτοπλοΐας, μέσω του σχολιασμού βασικών προσδιοριστικών παραγόντων του. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες οι οποίες είναι εισηγμένες στο Χ.Α.Α και αναλύονται στην παρούσα διπλωματική εργασία είναι οι Attica A.E Συμμετοχών (Attica Group) μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε (Blue Star Ferries), Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. (Minoan Lines), Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης (Α.Ν.Ε.Κ) και Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου Α.Ε ( Nel Lines).

Master Thesis

Επιχειρήσεις -- Χρηματοοικονομική διοίκηση
Χρηματοοικονομική επιχειρήσεων
Διατριβές
Εταιρείες -- Λογιστική
Ναυτιλιακές επιχειρήσεις
Ναυτιλία -- Λογιστική
Χρηματοοικονομική λογιστική
Ακτοπλοΐα
Χρηματοοικονομική ανάλυση


Ελληνική γλώσσα

2007-06-19T08:08:53Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.