Θεμελιώδη λογιστικά μεγέθη ως παράγοντες πρόβλεψης εταιρικών αποδόσεων και διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Θεμελιώδη λογιστικά μεγέθη ως παράγοντες πρόβλεψης εταιρικών αποδόσεων και διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου

Παπαναστασόπουλος, Γεώργιος Α.

Η συγκεκριμένη διδακτορική διατριβή, παρέχει σε δύο μέρη ευρήματα έρευνας στη χρηματοοικονομική λογιστική. Στο πρώτο μέρος της διατριβής, εξετάζεται η προβλεπτική ικανότητα θεμελιωδών λογιστικών μεγεθών για τις εταιρικές αποδόσεις. Στο δεύτερο μέρος, εξετάζεται η ικανότητα θεμελιωδών λογιστικών μεγεθών για την διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ένα υπόδειγμα χρησιμοποιώντας μεταβλητές που εξάγονται από την θεωρία χρηματοοικονομικών δικαιωμάτων και ένα άλλο υπόδειγμα χρησιμοποιώντας θεμελιώδη λογιστικά μεγέθη που παρέχονται από χρηματοοικονομικές καταστάσεις ως προβλεπτικούς παράγοντες. Το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις μπορούν να προσφέρουν πρόσθετη στατιστικά σημαντική πληροφόρηση στην διαδικασία διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου των επιχειρήσεων.

Doctoral Thesis

Οικονομική
Πιστωτικός κίνδυνος
Χρηματοοικονομική διοίκηση


Ελληνική γλώσσα

2008-03-21T07:33:12Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.