Επιλογή υποδείγματος και προβλέψεις στα πλαίσια χρονολογικών σειρών με και χωρίς μοναδιαίες ρίζες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Επιλογή υποδείγματος και προβλέψεις στα πλαίσια χρονολογικών σειρών με και χωρίς μοναδιαίες ρίζες

Παντελίδης, Θεολόγος

Αυτή η διατριβή ερευνά τη προβλεπτική ικανότητα εναλλακτικών μοντέλων χρονοσειρών στην πρόβλεψη είτε του δεσμευμένου μέσου, είτε της δεσμευμένης διακύμανσης μιας (βαθμωτής ή διανυσματικής) στοχαστικής διαδικασίας. Εξετάζεται επίσης ο ρόλος της ύπαρξης αιτιότητας κατά Granger (Granger causality) στις πρώτες ή / και δεύτερες ροπές της διαδικασίας, στη προβλεπτική ικανότητα αυτών των μοντέλων. Επιπλέον, μελετώνται ζητήματα σχετικά με την ανάλυση Impulse Response. Eιδικότερα, προτείνεται μια νέα μεθοδολογία για τον υπολογισμό της συμβολής μιας μεταβλητής στην διάρκεια μιας διαταραχής σε μια άλλη μεταβλητή. Σε αυτή τη μελέτη ερευνάται επίσης η δυνατότητα μερικών γνωστών κριτηρίων επιλογής μοντέλων να καθορίσουν το βέλτιστο μοντέλο για την πρόβλεψη της μεταβλητής ενδιαφέροντος.

Doctoral Thesis

Time-series analysis
Ανάλυση χρονολογικών σειρών
Οικονομικές προβλέψεις


Ελληνική γλώσσα

2008-06-11T05:42:07Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.