Μηχανή αναζήτησης Google και οι επιθέσεις που έχει δεχτεί

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Μηχανή αναζήτησης Google και οι επιθέσεις που έχει δεχτεί

Καρατζά, Ελευθερία

Στην παρούσα εργασία γίνεται λόγος για «πληροφοριακό πόλεμο», δηλαδή για τις επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις που στρέφονται εναντίον των πηγών πληροφοριών. Βασικό λόγος διεξαγωγής αυτού του πολέμου είναι το γεγονός ότι οι πηγές αυτές των πληροφοριών παρουσιάζουν ιδιαίτερη σημασία για τους απλούς ανθρώπους και στελέχη των επιχειρήσεων σήμερα. Στον «πληροφοριακό πόλεμο» εντοπίζονται τρία βασικά στοιχεία: οι πηγές των πληροφοριών, οι επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις και ο ανθρώπινος παράγοντας. Ο «πληροφοριακός πόλεμος» σχετίζεται άμεσα με τις επιχειρήσεις και εταιρείες εκείνες, που αποσκοπούν στην πλήρη εκμετάλλευση των πληροφοριακών πηγών. Τις πηγές αυτές αποτελούν: οι Φορείς πληροφοριών, Μεταφορείς πληροφοριών, Αισθητήρες πληροφοριών, Καταγραφείς πληροφοριών, Διεκπεραιωτές πληροφοριών. Οι φορείς πληροφοριών είναι τα μέσα που κατέχουν τις όποιες πληροφορίες. Οι μεταφορείς πληροφοριών είναι τα συστήματα και αντικείμενα επικοινωνιών, που διακινούν ή διαβιβάζουν πληροφορίες από ένα συγκεκριμένο μέρος σε άλλο. Καταγραφείς των πληροφοριών είναι οι συσκευές που τοποθετούν κάποιες πληροφορίες στους φορείς. Οι αισθητήρες συλλέγουν τις πληροφορίες από το ευρύτερο περιβάλλον, αυτές εισέρχονται στον υπολογιστή, εκτυπώνονται και μεταβιβάζονται από τα διάφορα τηλεπικοινωνιακά μέσα. Στην διαδικασία αυτή, εμπλέκεται και ο όρος «πληροφοριακή υποδομή», δηλαδή εκείνες οι πηγές πληροφοριών όπου και εσωκλείονται και τα συστήματα επικοινωνιών. Τα συστήματα αυτά μπορούν να υποστηρίζουν κατάλληλα μια βιομηχανία ή και ένα διεθνές οργανισμό. Ο χώρος της πληροφορικής αποτελεί τις διάφορες πηγές πληροφοριών, οι οποίες μπορούν να είναι προσιτές σε μια ευρύτερη οντότητα. Η οντότητα αυτή μπορεί να περιλαμβάνει τα συστήματα των υπολογιστών, τα έγγραφα, τα συστήματα επικοινωνιών αλλά και τις κωδικοποιημένες πληροφορίες. Το ιντερνέτ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο δέχεται μεγάλο αριθμό επιθέσεων και δημιουργίας προβλημάτων ως προς τη λειτουργία των συγκεκριμένων διαδικτυακών καναλιών.

Bachelor Dissertation

Internet -- Security measures
Google
Web search engines
Computer networks -- Security measures
Internet searching
Cryptography


Ελληνική γλώσσα

2011-09-29T06:22:19Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.