Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης της γνώσης σε έργα διεργασιών αξιοποίησης φυσικού αερίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης της γνώσης σε έργα διεργασιών αξιοποίησης φυσικού αερίου

Σπανίδης, Φίλιππος-Μάρκος Π.

Η γνώση αποτελεί παράγοντα ιδιαίτερης σπουδαιότητας για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Στη σύγχρονη βιομηχανία, παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής αντικαθιστώνται σταδιακά από τεχνολογικά προηγμένες, βασιζόμενες στη γνώση και τη διαχείρισή της (ΔΓ). Σημαντικό μέρος της στρατηγικής των επιχειρήσεων, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη συστημάτων και τεχνολογιών που αποσκοπούν στη δημιουργία, διατήρηση και συνεχή αναβάθμιση της γνώσης των οργανισμών. Η παρούσα διδακτορική διατριβή προσεγγίζει το ζήτημα της ΔΓ με έμφαση στις εγχώριες εταιρίες συμβούλου μελετητή (ΕΣΜ) που παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση σχετικά με το ζήτημα αυτό. Το ερευνητικό ενδιαφέρον τεκμηριώνεται από τη διαπίστωση ελλείψεων στη βιβλιογραφία σχετικά με τη ΔΓ στον τομέα των τεχνικών έργων, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον των εγχώριων ΕΣΜ να εισάγουν τη ΔΓ στον επιχειρησιακό τους μηχανισμό. Η επιτυχής συμμετοχή των ΕΣΜ, αυτοτελώς ή μέσω συνεργασιών, στη διεκδίκηση και εκπόνηση έργων φυσικού αερίου στην περιφέρεια της νοτιοανατολικής Ευρώπης, εξαρτάται από τη δυνατότητα αξιοποίησης του γνωστικού τους δυναμικού, σε περιβάλλον μεγάλου ανταγωνισμού και συνεργασιών που επιβάλουν συντονισμό πολύπλοκων και διεπιστημονικών γνωστικών αντικειμένων. Συνεπώς, η όποια πρόταση, μέθοδος ή τεχνική θα μπορούσε να συνεισφέρει δυνητικά στη δημιουργία υποδομής ΔΓ για τις εγχώριες ΕΣΜ, συνιστά παράγοντα ερευνητικού ενδιαφέροντος.

Doctoral Thesis

Διαχείριση έργου
Φυσικό αέριο
Βιομηχανία -- Τεχνολογικές καινοτομίες
Γνώση
Οικονομοτεχνικές μελέτες
Στρατηγικός σχεδιασμός
Εξόρυξη δεδομένων


Ελληνική γλώσσα

2011-11-03T07:12:15Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.