Νομισματική πολιτική και η χρηματοπιστωτική εποπτεία : τιμών των μετοχών : η συζήτηση μετά την κρίση 2007-2009

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Νομισματική πολιτική και η χρηματοπιστωτική εποπτεία : τιμών των μετοχών : η συζήτηση μετά την κρίση 2007-2009

Βασιλικοπούλου, Αμαλία

Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να αποτυπώσει τη δομή της χρηματοπιστωτικής εποπτείας, τόσο σε μικροπροληπτικό επίπεδο, μέσα από τη σχέση της νομισματική πολιτική, όσο και μακροπροληπτικό επίπεδο, όπως αυτή αναδείχθηκε μέσα από την τελευταία χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2009. Αρχικά, γίνεται αντικείμενο ανάλυσης η αλληλεπίδραση της μικροπροληπτικής εποπτείας με τη νομισματική πολιτική, όταν αυτές αναλαμβάνονται από κοινού από την Κεντρική Τράπεζα ενός κράτους. Στη συνέχεια, η συζήτηση μεταφέρεται στο θέμα της μακροπροληπτικής εποπτείας, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ, αφού κάνουμε την επισκόπηση του εποπτικού πλαισίου στο οποίο έλαβε χώρα η κρίση και παραθέσουμε το χρονικό της στην Ευρώπη, αναπτύσσουμε τα στοιχεία της μακροπροληπτικής εποπτείας που την καθιστούν τρωτή μπροστά στη συστηματική φύση των οικονομικών διαταραχών. Ολοκληρώνοντας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο νέο πλαίσιο χρηματοπιστωτικής εποπτείας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αυτό προκύπτει μέσα από την Έκθεση της Ομάδας εμπειρογνωμόνων de Laroisiere.

Doctoral Thesis

Χρηματοπιστωτικό σύστημα
Οικονομικές κρίσεις


Ελληνική γλώσσα

2011-11-07T09:37:43Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.