Απαρίθμηση και κατασκευή συνόλων δυαδικών λέξεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Απαρίθμηση και κατασκευή συνόλων δυαδικών λέξεων

Αρσενοπούλου, Ιωάννα Α.

Τσικούρας, Παναγιώτης - Γεώργιος

H διπλωματική αυτή ασχολείται με την απαρίθμηση και κατασκευή συνόλων δυαδικών λέξεων με ορισμένους περιορισμούς ή ιδιότητες. Στο πρώτο κεφάλαιο δίδονται βασικές έννοιες, οι οποίες χρησιμοποιούνται στα υπόλοιπα κεφάλαια. Στο δεύτερο κεφάλαιο μελετάται η απαρίθμηση συνόλων δυαδικών λέξεων με ορισμένους περιορισμούς, με τη μέθοδο των γεννητριών συναρτήσεων αλλά και με συνδυαστικές απεικο-νίσεις. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται μελέτη για λέξεις Fibonacci, λέξεις χωρίς zig-zag, λέξεις Dyck και γενικά για λέξεις που αποφεύγουν συγκεκριμένα πρότυπα. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η κατασκευή συνόλων δυαδικών λέξεων με ορισμέ¬νους περιορισμούς, για λέξεις Fibonacci, λέξεις χωρίς zig-zag και λέξεις Dyck και δίνονται επαναληπτικοί και αναδρομικοί αλγόριθμοι επαναληπτικής κατασκευής, ranking-unranking και κατασκευής σε κώδικα Gray για κάθε ένα από τα παραπάνω σύνολα. Τέλος, τη μεταπτυχιακή αυτή διατριβή συμπληρώνει λογισμικό, το οποίο υλοποιεί τους αλγόριθμους που προκύπτουν στο τρίτο κεφάλαιο.

Master Thesis

Αλγόριθμοι
Συναρτήσεις
Οικονομετρικά υποδείγματα


Ελληνική γλώσσα

2012-06-13T07:35:40Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.