Διαφοροποίηση κινδύνου χαρτοφυλακίων και μικροοικονομικοί παράγοντες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2003 (EL)

Διαφοροποίηση κινδύνου χαρτοφυλακίων και μικροοικονομικοί παράγοντες

Ζαννή, Ευαγγελία

Ο σκοπός της εργασίας είναι να διερευνήσει αν τα χαρτοφυλάκια αποτελούμενα από μετοχές χαμηλού λόγου P/E παρέχουν στο επενδυτικό κοινό μεγαλύτερα οφέλη διαφοροποίησης από τα χαρτοφυλάκια αποτελούμενα από μετοχές αρνητικού ή υψηλού λόγου P/E . Η ίδια υπόθεση εξετάζεται και για τα χαρτοφυλάκια αποτελούμενα από μετοχές χαμηλού λόγου P/BV έναντι των χαρτοφυλακίων υψηλού λόγου P/BV. Ακόμη, ελέγχεται αν υφίσταται πιο γρήγορη διαφοροποίηση στα χαρτοφυλάκια αποτελούμενα από μετοχές με συντελεστή Βήτα μικρότερο της μονάδας συγκριτικά με αυτά με αρνητικό συντελεστή Βήτα καθώς και με εκείνα τα χαρτοφυλάκια με συντελεστή Βήτα μεγαλύτερο της μονάδας . Τα εμπειρικά ευρήματα, τα οποία βασίζονται στα δεδομένα της περιόδου 1991-2002, παρέχουν ενδείξεις για το ότι τα χαρτοφύλακα με χαμηλό λόγο P/E διαφοροποιούνται πιο έντονα από τα χαρτοφυλάκια με υψηλό ή αρνητικό λόγο P/E καθώς, τα υποσκελίζουν σε αποδόσεις και εμφανίζουν μικρότερο κίνδυνο. Παρόμοια αποτελέσματα προέκυψαν, στα ίδια δεδομένα της περιόδου 1991-2002, για τα χαρτοφύλακα με χαμηλό λόγο P/BV καθώς εμφανίζουν μεγαλύτερες αποδόσεις και μικρότερο κίνδυνο από τα χαρτοφυλάκια με υψηλό λόγο P/BV . Διαφορετικό συμπέρασμα προέκυψε για τα χαρτοφυλάκια με χαμηλό συντελεστή βήτα, για τα οποία δεν διαπιστώθηκε να υπερέχουν έναντι αυτών με αρνητικό ή υψηλό συντελεστή.

Master Thesis

Ανάλυση επενδύσεων
Μικροοικονομική
Διαχείριση χαρτοφυλακίου


Ελληνική γλώσσα

2005-Sep-26T11:14:36Z
2006-04-03T12:20:45Z
2003-01-01T11:14:36Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.