Reserving methods of general insurance: review and comparison

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Μέθοδοι αποθεματοποίησης γενικών ασφαλειών: επισκόπηση και σύγκριση
Reserving methods of general insurance: review and comparison

Μπαρμπαρής, Βασίλειος Ε.

Χατζηκωνσταντινίδης, Ευστάθιος

Η αποθεματοποίηση ζημιών είναι η κύρια δουλειά του αναλογιστή. Είναι σημαντικό να γίνεται η σωστή πρόβλεψή τους ώστε η εταιρεία να μπορεί να γνωρίζει τι ίδια κεφάλαια θα πρέπει να έχει στην αρχή του χρόνου ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της. Για τον λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί διάφορες μέθοδοι αποθεματοποίησης ζημιών, η κυριότερη των οποίων είναι η μέθοδος chain ladder αλλά και γενικεύσεις αυτής. Θα αναπτυχθούν στη συγκεκριμένη εργασία, η οποία θα προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω μελετώντας μεθόδους που χρησιμοποιούν γενικευμένα γραμμικά μοντέλα (GLM) και γενικευμένα προσθετικά μοντέλα (GAM). Με διάφορα παραδείγματα και εφαρμόζοντας τις μεθόδους αυτές σε κατάλληλα δεδομένα αναπτύσσονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των μοντέλων.

Master Thesis

Ασφάλιση
Insurance -- Statistical methods
Αποθέματα
Ασφαλιστικές εταιρείες -- Χρηματοοικονομική ανάλυση


Ελληνική γλώσσα

2013-04-17T11:11:06Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.