Activity-based costing σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2003 (EL)

Activity-based costing σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σταυρίδου,, Μαρία

Το σύγγραμμα αυτό, σκοπό έχει να κάνει την μεθοδολογία του Activity-Based Costing (ABC) προσιτή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να πείσει για την αναγκαιότητά της και να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να την εφαρμόσουν και στις δικές τους επιχειρήσεις. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από την παρουσίαση της μεθοδολογίας αυτής με απλό και κατανοητό τρόπο, περιγράφοντας την συμπεριφορά του κόστους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και το πώς μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές να εκμεταλλευτούν την συμπεριφορά αυτή του κόστους, για να οδηγηθούν σε καλύτερες και πιο ρεαλιστικές επιχειρηματικές αποφάσεις. Στο δεύτερο μέρος του συγγράμματος η θεωρία γίνεται πράξη, με την εφαρμογή της στην επιχείρηση Ν. ΖΥΓΟΥΡΑΚΗΣ Α.Ε. Κατά την εφαρμογή αυτή, αρχικά περιγράφεται η δομή και η τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας, στη συνέχεια χτίζεται και αναπτύσσεται ένα "Μοντέλο Συσσώρευσης και Διανομής Κόστους" και τέλος προκύπτουν τα συμπεράσματα εκείνα, τα οποία είναι απαραίτητα στην διοίκηση της επιχείρησης για να κάνει τα επόμενα βήματα βασισμένη σε αποφάσεις που στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

Master Thesis

Activity-based costing
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Ελληνική γλώσσα

2005-Sep-26T11:14:36Z
2003-01-01T11:14:36Z
2006-04-03T12:22:05Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.