Η συμβολή των δημοσίων σχέσεων στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος : το παράδειγμα του ΕΟΤ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2003 (EL)

Η συμβολή των δημοσίων σχέσεων στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος : το παράδειγμα του ΕΟΤ

Στεργίου, Ειρήνη

Ο αντικειμενικός σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η επιβεβαίωση ή η απόρριψη της σημασίας της εφαρμογής του προγράμματος δημοσίων σχέσεων στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος μιας χώρας, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Ένα τέτοιο διάβημα παρουσιάζει ποικίλες δυσκολίες, οι βασικότερες από τις οποίες εστιάζονται στην έλλειψη σχετικής βιβλιογραφίας αλλά και παρόμοιας προσπάθειας συνδυασμού των δημοσίων σχέσεων με τον τουρισμό. Οι δυσκολίες αυτές λειτούργησαν ως κίνητρο για περαιτέρω μελέτη επί του θέματος εκ μέρους της ερευνήτριας. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε περιλαμβάνει τόσο πρωτογενή όσο και δευτερογενή έρευνα. Η δευτερογενής έρευνα εστιάστηκε στη συλλογή στοιχείων από μελέτες που διεξάγονται κατά καιρούς από τουριστικούς φορείς, από αντίστοιχο υλικό που βρίσκεται σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, δημοσιευμένα άρθρα σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και τουριστικά έντυπα αλλά και από πηγές του ΕΟΤ. Η πρωτογενής έρευνα επικεντρώθηκε στη λήψη στοιχείων που προήλθαν τόσο από τη χρήση ποιοτικών μεθόδων, μέσω της συνέντευξης υπεύθυνων υπαλλήλων των υπο μελέτη τμημάτων του ΕΟΤ (τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Εκθέσεων-Συνεδρίων, Οικονομικών, Έρευνας Αγοράς) όσο και από τη χρήση ποσοτικών μεθόδων, μέσω της αποστολής ερωτηματολογίων στις Ενώσεις Ξενοδόχων ανά την Ελλάδα.

Master Thesis

Τουρισμός
Δημόσιες σχέσεις


Ελληνική γλώσσα

2005-Sep-26T11:14:36Z
2003-01-01T11:14:36Z
2006-04-03T12:22:30Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.