Οι νομολογιακές εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Οι νομολογιακές εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου

Κατακαλίδου, Στέλλα

Λιάκουρας, Πέτρος

Η συνοπτική αυτή προσπάθεια παρουσίασης της πορείας του Κυπριακού στο πλαίσιο του συστήματος διεθνούς προστασίας της ΕΣΔΑ αποσκοπεί στο να καταδείξει την εξελικτική της διαδρομή, στο να καταγράψει τη δυναμική που μπόρεσε να αναπτυχθεί, με κορυφαία σημεία, σαφώς, τις αποφάσεις του Δικαστηρίου επί της υπόθεσης Λοϊζίδου και της τέταρτης διακρατικής προσφυγής. Δημιουργήθηκε ένα νομικό «κεκτημένο» υπέρ της ελληνοκυπριακής πλευράς, χάρη στις ομολογουμένως χρονοβόρες, αλλά και επίμονες, καταβληθείσες προσπάθειες. Οι προσπάθειες αυτές κατάφεραν να αξιοποιήσουν σε ικανοποιητικότατο βαθμό τις παρεχόμενες δυνατότητες στο πλαίσιο του διεθνούς «μηχανισμού» προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου της ΕΣΔΑ. Άλλωστε, με το μηχανισμό των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Κύπρος έχει ωφεληθεί τα μέγιστα . (α) Εμπεδώθηκε η νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συνέχιση της λειτουργίας του κράτους που ιδρύθηκε το 1960 με τη νόμιμη Κυβέρνηση. (β) Εμπεδώθηκε, μεταξύ άλλων, η νομική ισχύς των τίτλων ιδιοκτησίας των Κυπρίων στη γη τους. (γ) Διασφαλίστηκε το δικαίωμα των Κυπρίων να απολαμβάνουν την ιδιοκτησία τους και (δ) Διασφαλίστηκε το δικαίωμα της αποζημίωσης λόγω στέρησης του δικαιώματος απόλαυσης της περιουσίας.

Bachelor Dissertation

Κύπρος -- Ιστορία -- Πραξικόπημα του 1974
Κύπρος -- Πολιτική και διακυβέρνηση -- 1960
Κύπρος -- Διπλωματικές σχέσεις -- Τουρκία


Ελληνική γλώσσα

2013-07-08T12:07:34Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.