Ο ρόλος των γεωγραφικών και κλαδικών παραγόντων στη διαφοροποίηση διεθνών χαρτοφυλακίων.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

Ο ρόλος των γεωγραφικών και κλαδικών παραγόντων στη διαφοροποίηση διεθνών χαρτοφυλακίων.

Λαδά, Ελισάβετ

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί σε ανεπτυγμένες χώρες και κυρίως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια εναρμόνιση ως προς τις οικονομικές, δημοσιονομικές και νομισματικές τους πολιτικές. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε εμφανής η τάση για γενική αποκανονικοποίηση των αγορών, σύγκλιση των επιτοκίων και προοδευτική μείωση των ορίων ως προς τις διεθνείς επενδύσεις. Οι παραπάνω αλλαγές οδήγησαν σε μια αυξημένη ενοποίηση των διεθνών κεφαλαιαγορών επηρεάζοντας ταυτόχρονα τους παράγοντες που διαμορφώνουν τις αποδόσεις των κεφαλαίων. Ως βασικοί παράγοντες διαμόρφωσης αποδόσεων μετοχών αναφέρονται η χώρα και ο κλάδος που αυτές ανήκουν. Η διαχρονική εξέλιξη της σημαντικότητάς τους αξίζει να εξεταστεί ώστε να προκύψουν συμπεράσματα σχετικά με το αν ο παράγοντας "χώρα" ή ο παράγοντας "κλάδος" έχει τη σημαντικότερη συμβολή στη διαμόρφωση αποδόσεων των κεφαλαίων και κατ' επέκταση στη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων και στην επίτευξη της υψηλότερης απόδοσης ανά μονάδα κινδύνου. Η διερεύνηση αυτή είναι και το αντικείμενο αυτής της μελέτης.

Master Thesis

Κεφαλαιαγορά
Μετοχές


Ελληνική γλώσσα

2005-12-01T11:14:36Z
2006-04-03T12:23:02Z
2005-10-06T11:14:36Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.