Συγχωνεύσεις & εξαγορές τραπεζών: συγχώνευση Τράπεζας Πειραιώς και ΕΤΒΑ bank

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

Συγχωνεύσεις & εξαγορές τραπεζών: συγχώνευση Τράπεζας Πειραιώς και ΕΤΒΑ bank

Σαϊτη, Ασπασία

Η παρούσα εργασία αρχίζει με μια σύντομη επισκόπηση του χρηματοπιστωτικού τομέα στην ελληνική και παγκόσμια κοινότητα, όπου διαφαίνεται η ανάγκη συγχωνεύσεων και εξαγορών. Στη συνέχεια, παρατίθενται οι επιμέρους αιτίες πραγματοποίησης εξαγορών και συγχωνεύσεων, όπως διατυπώνονται από διάφορες σχολές σκέψης και θεωρίας. Στην επόμενη ενότητα, γίνεται μία προσέγγιση των συγχωνεύσεων από νομική, λογιστική και φορολογική άποψη και ακολουθεί το ζήτημα της δημιουργίας συγκέντρωσης ως αποτέλεσμα των εξαγορών και των συγχωνεύσεων και αναφέρονται οι ισχύουσες διατάξεις της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Επιπλέον, στο κεφάλαιο 6 παρουσιάζεται περιληπτικά η βιβλιογραφία και αρθρογραφία που χρησιμοποιήθηκε και στην οποία κατά κύριο λόγο, σχολιάζονται τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από την ως τώρα διερεύνηση των αποτελεσμάτων των συγχωνεύσεων. Στη συνέχεια, μελετάται η περίπτωση της απορρόφησης της ΕΤΒΑ bank από την Τράπεζα Πειραιώς και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Σ΄ αυτή την ενότητα, επίσης, υπολογίζονται και συγκρίνονται βασικοί χρηματοοικονομικοί αριθμοδείκτες με τους οποίους διαγράφεται η χρηματοοικονομική κατάσταση της Τράπεζας Πειραιώς την περίοδο 1996-2004, κατά την οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξαγορές και συγχωνεύσεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

Master Thesis

Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες
Συγχώνευση τραπεζών


Ελληνική γλώσσα

2006-04-03T12:23:10Z
2005-10-25T11:14:36Z
2005-12-25T11:14:36Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.