Η διοικητική μέριμνα της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2004 (EL)

Η διοικητική μέριμνα της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μαγουλά, Αγγελική-Ελένη

Ο αρχικός προβληματισμός της παρούσας εργασίας αφορά την απαρχή των logistics καθώς η ανάπτυξή τους έχει αποδοθεί στις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις. Θέτει λοιπόν, το ερώτημα κατά πόσο η Διοικητική Μέριμνα ανακαλύφθηκε κατά τον 21Ο αιώνα και με ποιο μοντέλο κάλυπταν τις αντίστοιχες ανάγκες τους οι στρατοί από τις αρχές του κόσμου. Γίνεται αναφορά στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου διαπιστώνεται η εμφάνιση δραστηριοτήτων Διοικητικής Μέριμνας. Σκοπός της εργασίας είναι η απόδειξη ότι η Διοικητική Μέριμνα και οι δραστηριότητές αυτής, που διενεργήθηκαν κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία, αποτελούν σημείο αναφοράς και διδαχής για την σύγχρονη επιστήμη των logistics τόσο στις ένοπλες δυνάμεις όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Λαμβάνοντας υπόψη την δυσχέρεια των πηγών, προσδιορίζονται τα δομικά στοιχεία μέσα από ιστορικά παραδείγματα ώστε να καταστεί δυνατή η ανίχνευση των αρχών, λειτουργιών και των δραστηριοτήτων Διοικητικής Μέριμνας, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα.

Master Thesis

Διοικητική μέριμνα
Logistics -- Μακεδονία -- Ένοπλες δυνάμεις
Μέγας Αλέξανδρος -- 356 -- 323 π.Χ.


Ελληνική γλώσσα

2006-04-03T12:23:31Z
2005-10-31T11:14:36Z
2004-12-31T11:14:36Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.